Melounové daiquiri
Na 4 - 6 porcí budete potřebovat 1 vodní meloun, limetky, minerálku, třtinový cukr a bílý rum. Do sklenic si rozdrťte meloun, pak tam dejte panáka bílého rumu a přidejte trochu limetkové šťávy. Na jednu sklenici bude stačit jen malá lžička cukru a dolijte menším množstvím minerálky. Promíchejte a přidejte kostky ledu. Jelikož meloun nikdy nerozdrtíte úplně celý, budou vám tam plavat malé kousky. Takže byste tento osvěžující nápoj měli podávat se lžičkou.
Melounový salát (6 porcí)
- Vodní meloun - ½ ks
- Červená cibule - 1 ks (nakrájejte na tenké proužky)
- Sýr Feta - 200 g (nakrájejte na kostky)
- Černé olivy - 100 g (rozkrojte na půlky)
- Extra panenský olivový olej - 3 lžíce
- Čerstvá bazalka - 3 snítky
- Čerstvý baby špenát - 1 hrst
- Mletý pepř, sůl - na dochucení
Meloun si nakrájejte na větší kostky, dejte do mísy a přidejte cibuli, sýr a olivy. Přidejte sůl, pepř, olivový olej a dejte vychladit do lednice. Až jej budete podávat, posypte ho ještě nasekanou bazalkou a lístky špenátu. K tomuto skvělému salátu se hodí celozrnné pečivo.
Melounový sorbet (4 - 6 porcí)
- Vodní meloun - 500 g
- Voda - 120 ml
- Třtinový cukr - 100 g
- Citronová kůra - ½ citronu
- Citronová šťáva - 1 citron
V hrnci si ohřejte vodu, přidejte citronovou kůru a cukr. Až se cukr rozpustí, odstavte hrnec a dejte vychladit. Pak z něj vyberte citronovou kůru. Meloun si rozmixujte a smíchejte ho s již vychlazenou cukrovou směsí. Přilijte citronovou šťávu a směs dejte do zmrzlinovače. Jestliže jej nemáte, vystačíte si s nerezovou miskou, kterou pak vložíte do mrazáku. V misce ale musíte každou půlhodinu promíchat směs. Zmrzlina musí pořádně ztuhnout, takže ji promícháte asi 5x.
Diskuze