Máte opravdu čistou a bezpečnou domácnost?

Nejen v městské hromadné dopravě na nás číhá nebezpečí v podobě různých virů či bakterií. I domov může být jejich hojným semeništěm. Jste si jisti, že máte opravdu čistý a bezpečný domov?

Hrnek v mikrovlnce

Pitná voda z kohoutku?

Pokud vás hygienici neustále ujišťují, že voda, která u vás doma teče z kohoutku je pitná, nemusí tomu být vždy tak. Voda sama o sobě sice pitná být může, ovšem pokud do sklenice voda nateče skrz staré a rezavé potrubí, už je tomu jinak. Většinou se díky starému potrubí do vody uvolňuje olovo, které je nebezpečné.

V čem vaříte vodu?

Pokud si pro jistotu pitnou vodu převařujete, děláte dobře. Pokud ovšem vodu převařujete v nekvalitní varné konvici, už to tak dobré není. V levných přístrojích se totiž z varné spirály uvolňuje nikl. Nikl je velmi významným alergenem.

Hubiči hmyzu hubí i nás!

Přípravky, které používáme na otravný hmyz (komáry, mouchy, blechy, vosy), nemusí hubit jenom je, ale také nás?! Ptáte se, jak je to možné? Některé levnější (bohužel i kvalitnější) insekticidní přípravky obsahují v sobě stopy lindanu, který působí toxicky na játra, krev a také nervový systém.

Formaldehyd způsobuje rakovinu!

Formaldehyd byl oficiálně uznán jako látka, která podporuje rakovinu. Bohužel i v naší domácnosti se tato látka poměrně velmi často vyskytuje, zejména v extrémně měkkých ručnících, které jsou právě touto látkou napuštěny. Formaldehyd se může vyskytovat i v ručnících s velkoplošným potiskem.

Domácí spotřebiče mohou obsahovat brom

Některé domácí spotřebiče, včetně počítače, v sobě ukrývají bromové zpomalovače hoření. A právě brom má velký podíl na problémech s reprodukčním systémem. Snažte se proto v domácnosti skladovat co nejméně takovýchto spotřebičů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies