Marcipánové koláčky

Vánoce jsou za pár měsíců tady a vy určitě uvažujete o tom, jaké vánoční cukroví bude letos zdobit váš stůl. Vyzkoušejte marcipánové koláčky s meruňkovou polevou a pistáciemi.
Vánoční cukroví

Marcipánové koláčky (rozpis na 40 koláčků)

poleva a zdobení marcipánových koláčků

Marcipánové koláčky – postup přípravy

Na vál rozprostřeme mouku, přidáme 100 gramů cukru, sůl, vejce a změklé máslo. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v lednici. Na moukou posypané ploše vyválíme plát 2 milimetry široký. Poté z něj vykrájíme 80 marcipánových koláčků, které vložíme na plech s pečícím papírem.
Marcipánové koláčky pečeme při 150°C. Koláčky by měly zůstat bledé. Marcipán zpracujeme s rumem a 50 gramy moučkového cukru. Tence vyválíme a vykrojíme 40 koláčků. Spodní stranu koláčku namažeme meruňkovou nebo rybízovou marmeládou, přiložíme marcipánovou placičkou a přiklopíme druhou částí koláčku, kterou jsme upekli. Poté koláčky polijeme polevou a zdobíme. Polevu si můžeme připravit z moučkového cukru, který vymícháme s meruňkovicí do hladka, a poté touto směsí koláčky potíráme. Povrch ozdobíme pistáciemi ještě než poleva ztvrdne, aby dobře přilnuly.

Přejeme dobrou chuť!

Pro oživení tradičních kousků vánočního cukroví doporučujeme vyzkoušet i Mocca oválky
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies