Malujeme v exteriéru

Natírání střechy, starých oken, okapů či omítky není žádná legrace. S námi vše přesto zvládnete s úsměvem!

Plechovka žluté barvy

Natíráme střechy

Každá střecha začne časem ztrácet svou barvu, případně se i odlupovat. Rozhodnete-li se ji znovu natřít, dávejte si na výběr barvy obzvláště dobrý pozor. Věděli jste například, že na pozinkovanou střechu, která již byla jednou natřena, nesmíte použít barvu obsahující agresivní rozpouštědla? Původní nátěr by totiž narušila a docházelo by tak k odlupování podkladu. V tomto případě volte barvu S2141 – FEST-B. Na poprvé natíranou pozinkovanou střechu zase vyberte S2810 – Formex Extra. Velmi odolná je také U 2029, před ní na střechu aplikujte základovou barvu U 2000 Komapur.

Pamatujte, že než se do natírání pustíte, je vždy nutné střechu omýt (stačí saponátem, pak spláchnout a nechat uschnout) a oškrábat odloupnuté části.

Natíráme stará okna

Dřevěná okna, ze kterých se odlupuje barva, nepůsobí zrovna esteticky. Dodat jim punc novost ale můžete. Nejdříve aplikujte odstraňovač starých nátěrů, ještě účinnější je ale horkovzdušná pistole – nahřáním lak změkne a lze pak škrabkou dobře odstranit. Zbytky staré barvy odstraňte smirkovým papírem. Okna nejdříve natřete lazurovacím lakem, pak základní barvou na dřevo a až nakonec dvě vrstvy vrchního nátěru v barvě, jakou si přejete.

Natíráme okapy

Chcete-li natírat okapy, zvolte barvu určenou pro daný kov. Kvůli ochraně proti korozi doporučujeme barvy akrylátové nebo polyuretanové. I zde platí, že se nejdříve používá základní barva a teprve pak vrchní lak.

Nová omítka

Chcete přetřít starou omítku? Pokud z ní při mechanické námaze (stačí ji na zkoušku setřít rukou) padá prášek, očistěte ji suchým kartáčem, napustěte stabilizačním roztokem a pak se můžete dát do malování. Pokud je omítka v pořádku, omyjte ji vodou, napustěte penetrací a dvakrát přetřete barvou. Exteriéry natírejte vždy v době bezvětří (díky větru na zdech ulpívají nečistoty, které pak v mokrém nátěru zaschnou) a teplého počasí okolo 20 až 25 °C.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies