Maliny a jejich zavařování

Maliny jsou velkým zdrojem železa, zinku, mědi, manganu, draslíku, vápníku, hořčíku a fosforu. Maliny pomáhají při nachlazení, snižují horečku a vysoký krevní tlak. Působí protizánětlivě a močopudně, odbourávají cholesterol, příznivě působí při anémii.

Maliny

Maliny a jejich zavařování

Maliny působí protizánětlivě a močopudně, odbourávají cholesterol, příznivě působí při anémii. Maliny pomáhají při nachlazení, snižují horečku a vysoký krevní tlak. Obsahují vlákninu, vitamin B, C, kyselinu nikotinovou a listovou. Jsou také velkým zdrojem železa, zinku, mědi, manganu, draslíku, vápníku, hořčíku a fosforu.

Malinový kompot

Co budeme potřebovat k přípravě malinového kompotu?

1 kilogram čerstvých zahradních malin, 0,5 litru vody, 300 gramů cukru, půl lžičky kyseliny citrónové.

 

Postup při přípravě

Maliny opláchneme a necháme okapat. Potom je nasypeme do menších vymytých sklenic a dobře je sklepeme. Maliny zalijeme teplým nálevem a sklenice dobře uzavřeme. Sterilujeme je při 85°C maximálně 20 minut.

 

 

 

Malinová marmeláda

Co budeme potřebovat

1 kilogram malinového protlaku, 300 – 600 gramů pískového cukru, 1 sáček želírovacího přípravku, 4 lžíce citrónové šťávy.

 

Postup přípravy

Maliny rozmačkáme a prolisujeme. Protlak přivedeme k varu a 10 až 15 minut prudce vaříme. Postupně za stálého varu přidáváme cukr. Do jeho poslední dávky vmícháme želírovací přípravek a citrónovou šťávu. Marmeládu krátce povaříme, naplníme jí do skleniček, sklenice uzavřeme a dáme do chladnější místnosti.

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies