Magnólie - soliterní strom s krásnými květy

Magnólie je dřevinou s kulovitou korunou, která se velmi často pěstuje jako solitera. Dorůstá do výšky 4 až 6 metrů. Magnólie rozkvétá na přelomu dubna a května velkými vonnými jednotlivě postavenými květy.
Magnolia

Magnólie - vhodné stanoviště pro pěstování

Magnólie potřebují přiměřeně vlhké půdy, vyhovují jim půdy spíše těžší, humózní a vzdušné. Pro pěstování magnólií jsou nevhodné půdy vápenaté, jílovité a slínovité. Mladé rostliny potřebují zpočátku půdy kyselé.

Výsadba magnólií

Nejideálnější je vysazovat magnólie na jaře ještě před rašením, nejlépe s kořenovým balem. Magnólie pěstované v kontejnerech můžeme vysazovat během celého roku, dávejte však při výsadbě pozor na křehké dužnaté kořeny. Rostliny zakořeňují poměrně snadno. V prvních letech po výsadbě jsou magnólie citlivé na nízkou teplotu. Magnólií je známo asi 80 druhů. Rostou převážně v Severní Americe a v Asii. Některé druhy se pěstují jako okrasné dřeviny v parcích, například kříženec Magnolia soulangeana.

Nejčastěji pěstované druhy magnólií

Nejčastěji se pěstuje Magnolia x soulangeana, mezidruhový kříženec s velkými růžovými květy. K oblíbeným patří také bělokvěté Magnolia stellata, Magnolia salicifolia a Magnolia kobus, fialové květy má Magnolia lilioflora ’Nigra’ a Magnolia rustica ’Rubra’.

Jaké existují druhy jehličnatých stromů neboli konifer? Přečtěte si náš článek >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies