Macropinna microstoma – kuriózní ryba s průhlednou hlavou

Macropinna microstoma je kuriózní ryba, kterou vědci objevili již před padesáti lety, dlouho se jim ovšem nepodařilo zjistit, jak tato ryba vidí. Seznamte se s touto rybou podrobněji, zajímavé video naleznete právě v dnešním článku!

Macropinna microstoma ryba s průhlednou hlavou

Ryba s průhlednou hlavou

V dnešním článku si povíme více o rybě s průhlednou hlavou, které je známá pod latinským označením Macropinna microstoma. Je to několik centimetrů velká ryba, která se vyskytuje v nižších mořských polohách, živí se převážně planktonem. Je zajímavá nejen svým zajímavým viděním, ale také kuriózním maskovacím způsobem, díky kterému je chráněna před ostatními mořskými predátory.

Macropinna microstoma – tato ryba vidí díky průhlednému štítu v oblasti hlavy

Macropinna microstoma je kuriózní ryba, kterou oceánští biologové objevili již před padesáti lety, dlouho se jim ovšem nepodařilo zjistit, jak tato ryba vidí. Teprve nedávno zjístili, že Macropinna microstoma vyvinula svůj zrak tak, aby viděla do různých směrů skrz průhledný štít. Celé její tělo je tmavé, okolí kolem hlavy a oči jsou průhledné.

Jak se tato ryba maskuje před ostatními mořskými predátory?

Macropinna microstoma má velmi zajímavý způsob maskování, který ji chrání před ostatními predátory. Tato ryba se dokáže z ničeho nic zastavit na místě a splynout s okolím tak, že je pro ostatní živočichy téměř neviditelná. Zajímavé také je, že tato ryba vidí, co se za ní právě odehrává.

 

Seznamte se s touto rybou podrobněji, zajímavé video naleznete právě v dnešním článku!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies