Kvalitní matrace - základ zdravého spánku

Únava, bolesti zad a hlavy jsou z velké míry připisovány špatnému spánku, přičemž příčinou podobných útrap bývají nekvalitní matrace. Víte, jak vybrat tu správnou matraci?

Postel

Na výběru kvalitní matrace záleží

Únava, bolesti zad a hlavy jsou z velké míry připisovány špatnému spánku, přičemž příčinou podobných útrap bývají nekvalitní matrace. Ač se to někomu může zdát banální, nevhodné matrace způsobují bolesti bederní páteře a narušují nejen dobrý spánek, ale také celodenní fungování v zaměstnání. Na trhu dnes najdeme nejrůznější výrobky vyhovující naší tělesné váze a zdravotnímu stavu. A jak vybrat tu správnou?

Vybíráme matraci - jak na to?

Před tím, než-li se vydáme na nákupy, měli bychom zvážit cenovou relaci všech nabízených matrací. Ceny se pohybují od jednoho tisíce až do patnácti tisíc korun, nicméně kvalitní a ne příliš drahé můžeme opatřit již za částku tří tisíc korun.

Molitanové matrace

Mezi nejznámější, nejlevnější, ale nejméně vhodné patří matrace molitanové. Materiál je velice nepřizpůsobivý, neprodyšný a během několika použití se snadno proleží. Takovou matraci můžeme použít jen krátkodobě, k příležitostnému spaní, nejlépe vůbec.

Latexové matrace

Latexové matrace jsou naopak nejideálnější možností, jak si připravit opravdu kvalitní spánek. Jsou vyrobeny ze syntetického a přírodního kaučuku, jež zaručují antialergické účinky díky vysoké prodyšnosti. Vyrábějí se v několika různých provedeních, v tzv. třech, pěti a sedmi zónách. Každá z těchto tří anatomických variant podporuje jinou část těla, např. pětizónová se soustředí především na oblasti nohou, boků, celého trupu, ramen až po hlavu.

Taštičková matrace

Další vhodnou volbou by měla být taštičková matrace. Je tvořena z pružin, které jsou obaleny v textílii, tudíž se nemohou vzájemně dotýkat a umožňují tak ideálně rozložit váhu těla na matraci. Taštičková matrace je také vhodná pro vytvoření zón. Na příslušná místa můžeme umístit taštičky s libovolnou tvrdostí pružin. Stejně jako latexová matrace je taštičková velmi prodyšná, a proto je zde velice nízký výskyt roztočů a jiných bakterií způsobující alergii.

Pružinová matrace

Pružinová matrace se vyrábí v několika variantách (podle hmotnosti budoucího majitele, požadavku tvrdosti, pružnosti,anatomických zón a schopnosti udržet požadovanou teplotu v letním či zimním období) a je podobná matraci taštičkové, včetně vysoké prodyšnosti, avšak s rozdílem možnosti libovolného zónování.

Rady na závěr

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv výrobek, nechť vám je příjemnou změnou a slouží k vaší spokojenosti. Rozkládací pohovky by měly být minulostí, stejně tak sto let staré matrace, kterých se stále nechcete vzdát…

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies