Kupujeme elektrickou vrtačku

Vrtačka je základním vybavením dílny každého domácího kutila. Při výběru elektrické vrtačky určitě financemi nešetřete. Buďte nároční a požadujte od vrtačky ty nejmodernější funkce. Na trhu jsou k dostání například vrtačky s rychlostmi, které zohledňují odlišné velikosti vrtáků.

Elektrická vrtačka

Jakou vrtačku zvolit?

Nekupujte vrtačky neznámé značky, takové vám nezajistí bezproblémovou funkci a kvalitu. Ani servisní opravy těchto levných vrtaček nejsou jednoduché. Pokud takovou vrtačku budete reklamovat, nezbývá než se spokojit s výběrem nového zboží stejné kvality či s vrácením hotovosti. Proto raději volte cenově náročnější, známou, ale zároveň kvalitní značku vrtaček. Z praktického hlediska pořizujte vrtačky balené v plastickém kufru, než v kartové krabici. Vhodné je vyhlédnout si akce, kdy jsou i kvalitní vrtačky nabízeny za poměrně nízkou cenu, popřípadě se sadou vrtáků zdarma a podobně.

Klasické síťové vrtačky

Síťové vrtačky mají příkon asi 600 až 1000 W. S těmito vrtačkami zvládnete provrtat dřevo, plasty i ocel. Téměř všechny vrtačky jsou vybaveny jednoduchým mechanickým příklepem pro vrtání do zdiva, ale pro vrtání do železobetonového panelu vhodné nejsou. Většina klasických vrtaček má měkčenou, obloženou rukojeť, která tlumí vibrace a je protiskluzová. Mají dvourychlostní provedení, díky němuž lze vrtat vrtáky s různými průměry. I nejlevnější typy vrtaček jsou vybaveny elektronickou regulací otáček.

Co požadovat při nákupu?

Požadujte, aby vrtačka měla:

  • rychloupínací sklíčidlo, které jde u některých vrtaček sejmout a vrtačku zasunout do vnitřního šestihranu vřetene, vrtačku tak zkrátíte o několik centimetrů a usnadníte manipulaci
  • doběhovou brzdu, při uvolnění spínače téměř ihned zastaví motor
  • plynulou regulaci otáček s měkkým rozběhem, s postupně zvětšujícím se tlakem na spínač se otáčky zvyšují
  • dvě rychlosti, nižší rychlost pro vrtáky větších průměrů, vyšší rychlost pro vrtáky menších průměrů (někteří výrobci nabízí tří a čtyř rychlostní vrtačky)
  • předvolbu točivého momentu minimálně v deseti stupních (pro jemné odstupňování momentu a pro různé průměry šroubů)

Při nákupu si vždy vyzkoušejte, zda vám vrtačka padne do ruky. Pro práci ve špatně osvětlených prostorech využijte vrtačku s integrovaným osvětlením pro pracovní prostor. Možná vám padne do ruky elektrická vrtačka z profi eshopu s nářadím Shop.alfavaria.cz.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies