Krystalická hnojiva

Krystalická vodorozpustná hnojiva se vyrábějí jak pro zdraví pokojových rostlin, tak také pro prospívání rostlin okrasných. I v péči o rostliny je znát pokrok a modernípostupy, krystalická hnojiva sem také patří. Co o nich nevíte?

Difenbachie

Rychlé vstřebávání

Vzhled a zdraví pokojových rostlin neohrožují pouze škůdci, ale také nesprávná výživa. Je třeba volit kvalitní hnojiva, které jen tak neprotečou kolem rostliny květináčem nazmar. Krystalická hnojiva mají obrovskou výhodu a tou je rychlé vstřebávání. Rostlina takovou výživu absorbuje témeř okamžitě. Co se týče velice oblíbeného krystalického vodorospustného hnojiva, krystalická látka se po styku s vodou okamžitě rozpouští, stačí lehké promíchání a můžete hnojivo ihned aplikovat. Dávkování se bát nemusíte, poslouží odměrka a návod k použití.

Je to jednoduché

Pokud máte pokojové rosltiny v oblibě a váš byt zdobí v hojném počtu, nebojte se sáhnout po větším balení. V balení objevíte odměrku a sáček s přípravkem. Pak snadno připravíte roztok na hnojení, základní dávkou je jedna odměrka na pět litrů vody. Hnojivo můžete použít pro všechny typy pokojových rosltin, zejména pak rostlin s okrasným listem.

Co hnojivo obsahuje?

Kromě prvků NPK, které jsou v poměru 19:6:20, krystalické hnojivo obsahuje hořčík, síru rozpustnou ve vodě, bór, měď, železo, mangan, molybden a zinek. V období vegetace bude stačit hnojení každé dva týdny. Nehnojte na úplně suchý substrát, měl by být mírně vlhký. Ošetřené rostliny nikdy nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

Krystalické hnojivo na okrasné dřeviny

V případě, že se vám krystalické hnojivo v péči o pokojovky osvědčí, není problém pořídit jej také na okrasné dřeviny. Samozřejmě i zde jde o krystalickou látku obsahující dusík, fosfor a draslík v poměru 17:6:18. I zde je horčík a další mikroprvky, které jsou zmíněny výše.

Co se týče postřiku, není problém, jen používejte poloviční koncentraci.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies