Křovinořezy - když sekačky nestačí

Jaký křovinořez je nejlepší? Jsou pro vaši zahradu vhodné typické křovinořezy? Nebo se vám vyplatí investovat do křovinořezu s přídavnými kolečky? Jako pracovní nástroj využívají odolnou strunu nebo kovový kotouč.

Zahrada

Jaký křovinořez je nejlepší?

 

Trávu musí sekat kolem svého domu každý, na přerostlou zeleň a náletové dřeviny však klasické sekačky nestačí. Vhodnější jsou tzv. vyžínače, které jako pracovní nástroj využívají odolnou strunu nebo kovový kotouč.

Konstrukce křovinořezu

Typická konstrukce křovinořezu sestává z benzinového motoru o objemu 25 až 50 cm2, který má výkon kolem 1 kW. Spotřeba je velice nízká a nádrž je dimenzovaná tak, aby vystačila asi na hodinu práce. Samozřejmě záleží na druhu křovinořezu.

Nosná tyč, jejíž dutinou prochází hnací osa nebo bowden, bývá pro snazší transport stroje dělená. Motor pak pohání rotační hlavu s jednou nebo dvěma strunami.

Křovinořezy s přídavnými kolečky

Zvláštní kategorii tvoří křovinořezy opatřené koly, které spojují výhody „klasického” křovinořezu a sekačky na kolech. Při vysekávání trávy pak postačí tzv. rotační hlava s jednou nebo dvěma strunami z nylonu. Ocelové kotouče jsou již určené k likvidaci křoví nebo rostlin se silnějšími stonky. Husté křoví a silnější kmínky vyžadují pilové kotouče s ostrými zuby připomínající kotouče do cirkulárky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies