Krmivo pro kočky

Je vhodné podávat kočce speciální granule, konzervy a nebo čerstvé maso? Jaké pamlsky jsou vhodné? Mohou pít kočky mléko? Jaké chyby chovatelé při stravování koček nejčastěji dělají? Dnes se dozvíte, zda je lepší kupovat granule pro kočky nebo jim dávat zbytky. 

Kočka

Vhodné granule pro kočky

Vybrat vhodné granule pro kočku je poměrně těžké. O kočkách je známo, že jsou velmi vybíravé. Co chutná jedné kočce, nemusí ale s nadšením přijmout jiná. Pokud si pořídíte nové koťátko, zeptejte se chovatele, jakou stravu podává svým svěřencům. Pokud se ovšem chovatelem doporučené krmivo neosvědčí, nezbyde vám nic jiného, než zkoušet, které krmivo pro kočky bude to pravé.

Pokud po pozření nového typu granulí kotě bude trpět průjmem, přestaňte mu tyto granule podávat. Nemusí vždy znamenat, že to nejdražší je i to nejlepší pro vašeho mazlíčka.

Stravu kočky vždy musíte přizpůsobit jejímu věku, aktivitě a plemeni. O značce se poraďte s veterinárním lékařem nebo s dobrým prodejcem potřeb pro zvířata. Vhodné krmivo by mělo obsahovat vysoký podíl masa a obsah bílkovin větší než 35 %.

olizující se kočkaČerstvé maso a nebo speciální konzervy pro kočky?

Kočky jsou masožravá zvířata, která ke svému životu zkrátka maso potřebují. Ptáte se, zda-li je lepší kočce podávat čerstvé maso a nebo raději maso z konzervy? Maso z konzervy je pro kočky mnohem vhodnější, protože bývá již předem tepelně upraveno. To ovšem neznamená, že kočka nesmí syrové maso.

Pokud však budete kočku krmit syrovým masem často, vystavujete ji nebezpečí pozření různých parazitů (bakterie salmonely, listerie a jiných), které se mohou ukrývat v syrovém (v mnohých případech nesprávně skladovaném) masu.

Omylem, kterého se dopouští mnoho chovatelů, je podávání mléka dospělé kočce. Ano, koťatům se mléko podávat může (spíše mělo by), ovšem kočkám v dospělosti už ne! Dospělá kočka má problém mléko strávit, což u ní v mnohých případech vyvolá průjem. Jedinou výjimkou je podávání mléčných produktů březí kočce.

Pokud jste milovníkem nejen koček, ale i dalších domácích mazlíčků, určitě rádi rádi nakupujete nejen krmivo včetně granulí, ale také chovatelkské potřeby. 

Vhodné pamlsky pro kočky

Vhodným pamlskem pro kočky jsou například sušené rybičky nebo sušené kousky masa. Čokoláda, piškoty či sušené ovoce nejsou vhodnou volbou. Nezapomeňte na to, že pamlsky byste měli svému mazlíčkovi podávat s mírou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies