Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Krevety - už jste je ochutnali?

Ať už patříte mezi milovníky plodů moře nebo jen rádi experimentujete v kuchyni, určitě vám tyto úžasné krevetové pokrmy budou chutnat. Na přípravu jsou nejlepší střední či větší krevety. Musíte jim odstranit hlavy a také je musíte oloupat. Ocásky jim klidně můžete ponechat.

Krevety v kuchyni

 

Připravte si krevetové košíčky (4 porce)

 

  • Mražené krevety - 20 ks (vařené ocásky)
  • Křehké těsto - slané
  • Chřest - 5 ks (mladé stonky)
  • Zralé avokádo - 1 ks (menší)
  • Limetka - 1 ks
  • Pomazánkové máslo - 2 lžíce
  • Červená paprika - ½ papriky
  • Čerstvý koriandr - 1 lžička (nakrájený)
  • Máslo - na vymazání formiček
  • Sůl

 

Nejprve si očistěte chřest a to tak, že jej krátce spaříte v osolené vroucí vodě. Pak je ihned zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat. Odkrojte špičky stonků a stonky nakrájejte na plátky. Hoďte je pak do mísy spolu s paprikou, špetkou soli, koriandrem a pokapejte limetkovou šťávou. Směs dejte vychladit a mezitím si připravíte avokádo. Pecky a slupky se zbavte, pak k němu přidejte pomazánkové máslo a zbylou šťávu z limetky a vše důkladně rozmixujte.

 

Těsto si rozdělte na 20 kusů a jemně je vtlačte do vymazaných formiček na košíčky. Košíčky dejte na plech a pečte při 190 °C minimálně 12 minut. Po vyklopení z formiček je nechte vychladnout. Pak do nich dejte připravenou směs a do každé z nich přidejte ještě 1 lžičku avokádové pasty. Stačí už jen ozdobit hlavičkami chřestu a krevetami.

 

Lahodná kombinace sherry omáčky a krevet (4 porce)

 

  • Krevety - 500 g (oloupané)
  • Máslo - 2 lžíce
  • Cibule - 2 ks (malá)
  • Kari koření - ½ lžičky
  • Hladká mouka - 2 lžičky
  • Smetana - 250 ml
  • Sherry - 2 lžíce
  • Sůl

 

Na pánvi si rozpusťte máslo a nasypte tam nakrájenou cibuli. Smažte ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Pak tam vhoďte krevety a důkladně promíchejte. Nakonec už jen stačí přidat kari, mouku, smetanu sůl a sherry. Vše promíchejte a nechte 5 minut vařit. Ideální přílohou je rýže nebo také čerstvá bagetka.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.