Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Křen - co dělat, aby křen dlouho vydržel?

Křen obsahuje fytoncidy, které zastavují nebo omezují růst některých choroboplodných zárodků. Vnitřně je křen doporučován jako močopudný prostředek při vodnatelnosti. Obsahuje také hořčičné silice, glukosinoláty a vitamín C.

Křen

Křen - co dělat, aby křen dlouho vydržel?

Křen obsahuje hořčičné silice, glukosinoláty, vitamín C a těkavé látky se silnými antibiotickými účinky. Rozemletý se používá jako přísada k pokrmům v čerstvém nebo konzervovaném stavu. Obsahuje také fytoncidy, které zastavují nebo omezují růst některých choroboplodných zárodků. Vnitřně je křen doporučován jako močopudný prostředek při vodnatelnosti.

 

Křen - sterilování křenu

 

Co budeme potřebovat

300 gramů křenu (nasekaného nadrobno), 200 mililitrů převařené vody, 100 mililitrů oleje, 1 lžíce 8% octa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce soli.

 

Postup přípravy

Křen, vodu, olej, ocet, cukr a sůl rozmixujeme. Tuto směs dáme do menších skleniček a dáme do lednice. Bez sterilování vydrží křen v lednici více než 1 rok.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.