Krémová polévka se zeleninou
Kateřina Řehořová
17.05.2007
Kořenová zelenina, máslo, mléko, vegeta a vejce jsou základními ingrediencemi této lahodné a jemné krémové polévky se zeleninou. Rádi byste ji také ochutnali? S naším receptem vám půjde vaření pěkně od ruky.
Krémová polévka se zeleninou - potřebné ingredience
-
2 lžíce másla
-
3 žloutky
-
1 litr mléka
-
1 litr vody
-
1 lžička vegety
-
3 lžíce hladké mouky
-
350 gramů kořenové zeleniny (mrkev, celer atd.)
-
petrželová nať
-
sůl
Krémová polévka se zeleninou - postup přípravy
-
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme na drobné kostičky.
-
Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit.
-
Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout.
-
V malém hrnci si prozatím z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali.
-
Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko a nebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit.
-
Do hrnce si dáme mléko, v kterém rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky.
-
Polévku dochutíme vegetou, můžeme ji také trochu přisolit podle potřeby.
-
Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky.
-
Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
3.0
Počet:
1
Nejlepší:
3
Nejhorší:
3
Diskuze