Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Křehké kokosové cukroví

Kokos řadíme mezi skořápkové ovoce, které má kulovitý tvar s průměrem okolo 10 až 20 cm. Povrch hnědé skořápky pokrývají kokosová vlákna. V naší kuchyni se využívá především dužina, která je bohatá na nasycené tuky a vlákninu.

Křehké kokosové cukroví

 

Kokosové sušenky

 

  • Hladká mouka - 350 g
  • Tuk - 250 g (použijte polovinu množství Hery a polovinu másla)
  • Moučkový cukr - 100 g (+ na dozdobení)
  • Žloutek - 1ks
  • Kokos - 120 g

 

Na přípravu těchto kokosek budete potřebovat strojek. Všechny ingredience důkladně promíchejte a vypracujte z nich těsto. Poté nechte odpočinout v lednici minimálně 60 minut.

 

Pak už jen těsto po menších částech vkládáme do strojku s nástavcem na cukroví. Z vytlačených proužků těsta si můžete vytvarovat tyčinky, esíčka, kolečka, no prostě jakýkoli tvar. Naskládejte je na pečícím papírem vystlaný plech a pečte v troubě na 150 °C. Po upečení, dokud jsou ještě teplé, už jen obalte v moučkovém cukru.

 

Kokosové pusinky

 

  • Vaječný bílek - 3 ks
  • Sůl - 1 špetka
  • Cukr - 75 g
  • Citronová šťáva
  • Moučkový cukr - 75 g
  • Kokosové vločky - 200-225 g
  • Čokoláda na vaření - 100 g (na dozdobení)

 

Nejprve si připravte sněhovou hmotu. Z bílků a špetky soli si ušlehejte tuhý sníh. Pak přidejte cukr a citronovou šťávu. Šlehejte tak dlouho, dokud se sníh nebude lesknout a cukr nebude zcela rozpuštěn. Po menších částech do sněhu zapracujte moučkový cukr spolu s kokosovými vločkami.

 

S tím kokosem opatrně, aby vám nevznikla příliš drobivá či naopak řídká hmota. Nyní už záleží jen na vás, zda si pusinky vytvarujete lžičkou nebo si vezmete na pomoc zdobící sáček. Tvořte malé kopečky na pečící papír a vložte do předehřáté trouby.

 

Pusinky spíše sušte, než abyste je pekli. Nechte je v troubě asi 12 minut. Hotové pusinky poznáte tak, že jsou uvnitř ještě trochu vlhké. Až pusinky vychladnou, můžete je ozdobit čokoládovou polevou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.