Kokosové sušenky
- Hladká mouka - 350 g
- Tuk - 250 g (použijte polovinu množství Hery a polovinu másla)
- Moučkový cukr - 100 g (+ na dozdobení)
- Žloutek - 1ks
- Kokos - 120 g
Na přípravu těchto kokosek budete potřebovat strojek. Všechny ingredience důkladně promíchejte a vypracujte z nich těsto. Poté nechte odpočinout v lednici minimálně 60 minut.
Pak už jen těsto po menších částech vkládáme do strojku s nástavcem na cukroví. Z vytlačených proužků těsta si můžete vytvarovat tyčinky, esíčka, kolečka, no prostě jakýkoli tvar. Naskládejte je na pečícím papírem vystlaný plech a pečte v troubě na 150 °C. Po upečení, dokud jsou ještě teplé, už jen obalte v moučkovém cukru.
Kokosové pusinky
- Vaječný bílek - 3 ks
- Sůl - 1 špetka
- Cukr - 75 g
- Citronová šťáva
- Moučkový cukr - 75 g
- Kokosové vločky - 200-225 g
- Čokoláda na vaření - 100 g (na dozdobení)
Nejprve si připravte sněhovou hmotu. Z bílků a špetky soli si ušlehejte tuhý sníh. Pak přidejte cukr a citronovou šťávu. Šlehejte tak dlouho, dokud se sníh nebude lesknout a cukr nebude zcela rozpuštěn. Po menších částech do sněhu zapracujte moučkový cukr spolu s kokosovými vločkami.
S tím kokosem opatrně, aby vám nevznikla příliš drobivá či naopak řídká hmota. Nyní už záleží jen na vás, zda si pusinky vytvarujete lžičkou nebo si vezmete na pomoc zdobící sáček. Tvořte malé kopečky na pečící papír a vložte do předehřáté trouby.
Pusinky spíše sušte, než abyste je pekli. Nechte je v troubě asi 12 minut. Hotové pusinky poznáte tak, že jsou uvnitř ještě trochu vlhké. Až pusinky vychladnou, můžete je ozdobit čokoládovou polevou.
Diskuze