Koupit, prodat nebo pronajmout?

Uvažujete o koupi či prodeji nemovitosti, ale stále jste se nerozhodli, jestli to zkusíte na vlastní pěst nebo navážete spolupráci s nějakou z realitních kanceláří? Vaše váhání je naprosto přirozené. Mnohé realitní kanceláře si účtují nemalé poplatky za své služby, což pro vás v konečném stádiu znamená, že váš obchod trvá déle, než byste chtěli. Jak tedy vybrat kvalitní realitní kancelář a neriskovat, že vás obere nejen o peníze, ale také o drahocenný čas? My vám poradíme.

Logo realitní kanceláře Beruška

Pro názornost jsme si zvolili realitní kancelář Beruška, na níž budeme demonstrovat jednotlivé kroky, které jsou pro správný výběr podstatné.

Přehlednost webových stránek
Na první pohled by se někomu mohl tento krok zdát nepodstatný, ale není. Většina populace dnes hledá a kupuje byty právě prostřednictvím internetu, takže přehlednost a jednoduchost stránek je pro uzavření obchodu stěžejní. Webový portál Berušky je přehledný a lehce zorientovatelný i pro méně zdatné internetové uživatele, takže první kritérium námi vybraná kancelář splňuje.


Rozsah služeb
Každá realitní kancelář se mírně odlišuje od ostatních, přesto většina se zabývá prodejem a pronájmem bytů různých velikostí. Některé nabízejí také výkup bytů či jeho zástavu. Na trhu se však vyskytují také realitní kanceláře specializující se na pronájem skladů, hal či kancelářských prostor. Musíme uznat, že i po této stránce si RK Beruška vede velmi dobře.


Spokojenost klientů
Spousta kupujících či prodávajících opomíná, že moderní doba umožňuje prostřednictvím internetu získat maximum informací za minimální dobu. Když tedy chcete předejít vlastní nespokojenosti a případným neshodám, pečlivě si pročtěte, jaké zkušenosti s danou společností mají její ostatní klienti. I tímto parametrem prošla realitní kancelář Beruška téměř bez poskvrny.


Nadstandartní výhody
V současnosti je realitní trh doslova přeplněn společnostmi, které se zabývají nemovitostmi, a proto se předhánějí v nabízení všelijakých výhod. Rychlý odkup nemovitosti, pomoc s exekucí či zprostředkování půjčky je dnes už také téměř standardem. RK Beruška však mimo jiné momentálně nabízí až 60% z prodejní ceny předem, což jistě uvítají klienti nacházející se právě ve finanční tísni. Tomu se říká umět vytrhnout trn z paty.


Poplatky a provize
Toto kritérium bohužel my jako klienti nemůžeme ovlivnit, avšak můžeme si zjistit, kolik si která realitní kancelář za své služby účtuje a na základě srovnání s jinými se rozhodnout. V tuto chvíli už však bereme v potaz i všechny výše uvedené kritéria.


Z naší malé studie vyplývá, že RK Beruška si na trhu s nemovitostmi vede opravdu dobře, proto ji vřele doporučujeme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 11 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies