Koupelna ve stylu Feng-šuej

Koupelna by měla být místem celkové očisty těla a to jak fyzické, tak i psychické. Věnujte proto náležitou péči výběru vhodného vybavení a doplňků do místnosti. V dnešním díle našeho seriálu si povíme více o tom, jak zařídit koupelnu ve stylu Feng-šuej.

Feng Shui

Koupelna ve stylu Feng-šuej – základní pravidla

Koupelna by neměla být umístěna vedle kuchyně, jídelny, ložnice a ani u vstupních dveří. V každé koupelně je dominantním prvkem voda, to může být z hlediska proudění pozitivní energie problém, zejména pokud je místnost malá (například v panelákových bytech). Proto je vhodné zavírat dveře, aby nám pozitivní energie zbytečně neutíkala pryč. Nezapomínejte ovšem pravidelně větrat.

Barvy vhodné do koupelny

Mezi vhodné barvy do koupelny můžeme zařadit béžovou, světle žlutou, světle oranžovou a nebo také bílou s jemným nádechem do modra. Volte raději světlejší odstíny, velmi výrazným barvám se vyhýbejte.

Zrcadla opticky zvětší prostor

Zrcadla opticky malou koupelnu nejen zvětší, ale také v ní podpoří průtok pozitivní energie. V žádném případě však nezavěšujte zrcadla naproti sobě, to by měli za následek opačný efekt.

Osvětlení koupelny

Ideální je mít v koupelně přirozené denní světlo, ovšem to je již ve zmiňovaných panelákových bytech problém, protože většinou je koupelna umístěna uprostřed bytového jádra, kde tato možnost není. Vhodným řešením je pořízení vhodného osvětlení, které simuluje přirozené denní světlo.

Vhodné materiály do koupelny

Veškerý nábytek v koupelně by měl být z keramiky, skla, porcelánu a nebo chromu – tyto materiály podporují průtok pozitivní energie koupelnou.

Květiny v koupelně?

Ano, také květiny (s kulatými listy) jsou vhodným doplňkem do koupelny, který může podpořit nejen estetický dojem, ale také průtok pozitivní energie místností. V koupelně se může dobře dařit nephrolepisu a nebo asparágusu.

Doplňky dotvářejí koupelnu

Také doplňky dotvářejí celkový efekt koupelny. Pořiďte si proto vhodné esence do koupele, vonná mýdla, oleje, vonné svíčky a také CD s relaxační hudbou. Koupelna by měla být místem celkové očisty těla – fyzické i psychické.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies