Kořenová směs - šetrné hnojivo pro vaši zahradu

Vzhledem ke svému složení a vyrovnanému obsahu živin je ekologické hnojivo Kořenová směs optimální pro hnojení okrasných pokojových rostlin, zeleniny, ovoce, vinné révy, pícnin, dřevin a také všech víceletých kultur.

Slunečnice, obilí, česnek

Ekologické zemědělství a ekologická hnojiva

Udržujte si ekologické prostředí ve vlastní zahrádce

Ekologické zamědělství je takový způsob hospodaření, který dbá na životní prostředí a šetrným působením zachovává a respektuje přirozené vztahy mezi organismy a člověkem.

 

Ekologické zemědělství podporuje zemědělskou činnost a má kladný vztah ke zvířatům, rostlinám, půdě a přírodě - bez používání umělých hnojiv, chemických přípravků, postřiků, hormonů a umělých látek.

Principy ekologického zemědělství:

  • Podpora druhové pestrosti, ochrana vzácných přirozených stanovišť a přírodních útvarů.
  • Maximální využití obnovitelných zdrojů a recyklace, využívání místních zdrojů.
  • Minimalizace znečištění a odpadů.
  • Pěstování geneticky manipulovaných organismů.

Chraňte si zahrádku - přihnojujte ekologicky

Většina technologíí produkce potravin má za následek narušení přirozného prostředí. Ekologické zemědělství minimalizuje toto narušení zákazem syntetických pesticidů a rozpustných hnojiv. V ekologickém zemědělství jsou využívány přirozené metody ochrany před škůdci, plevelnatými rostlinami a chorobami. Kvalitní půda pomáhá rostlinám vytvářet přirozenou odolnost proti chorobám a škůdcům. Ovoce a zelenina, které jsou vypěstované ekologicky mají v sobě podstatně víc vitamínů a nemají téměř žádné toxické látky. Ekologicky vypěstovaným produktům se také často říká biopotraviny.

Proč jsou BIOPOTRAVINY vhodné?

  • jsou zdravé
  • neobsahují přídavné látky - éčka
  • neobsahují pesticidy
  • neobsahují GMO (geneticky modifikované organismy)
  • neobsahují zbytky antibiotik
  • pečují o zvířata
  • prospívají přírodě a volně žijícím zvířatům
  • jsou velmi chutné

Kořenová směs - ekologické hnojivo vhodné pro vaši zahradu

 

Kořenová směs je organominerální hnojivo, které obsahuje ptačí trus, hnědé uhlí, minerální, dusíkatá a fosforečná hnojiva. Kromě hlavních živin (N-dusík, P-fosfor, K-draslík) obsahuje také kořenová směs síru, vápník, hořčík a huminiové látky, které zabezpečují lepší příjem živin rostlinám a stimulují růst kořenového systému. Kořenová směs neobsahuje chloridy. Vzhledem ke svému složení a vyrovnanému obsahu živin je kořenová směs optimální pro hnojení okrasných pokojových rostlin, zeleniny, ovoce, vinné révy, pícnin, dřevin a také všech víceletých kultur.

 

Kořenová směs – rozsah a způsob použití

Hnojivo slouží pro základní hnojení na jaře s možností přihnojování během vegetace. Hnojivo se aplikuje na menších plochách ručním rozhozem podél řádku nebo kolem rostlin (keřů) s následným zapravením do půdy okopáváním. Podle potřeby je možná i aplikace hnojiva zálivkou v poměru 50 gramů hnojiva na 10 litrů vody. Suspenze se nechá odstát 3 až 5 dní a před vlastní zálivkou se roztok řádně promíchá a poté aplikuje na povrch půdy. Během vegetace lze použít 5 až 8 hnojivých zálivek. Nerozpuštěná usazenina se vpraví do půdy.

Orgánominerální hnojivo – skladování

Hnojivo Kořenová směs je z hlediska požární bezpečnosti zařazeno do třídy C. Při jeho skladování a manipulaci nehrozí nebezpečí výbuchu ani samonosného tepelného rozkladu, avšak podporuje hoření. Teplota vzplanutí ve smyslu zkoušek podle ČSN 64 0149 je 5700 °C. Při skladování hnojiva je třeba zamezit možnosti přímého styku se zdroji tepla s teplotou vyšší než 600°C. Uchovávejte mimo dosah dětí a zvířat.

Používáním ekologických hnojiv při pěstování chráníte nejen svou zahrádku, ale také své zdraví a zdraví vašich blízkých. Zbavte svou zahrádku chemických prostředků a dodejte jí novou ekologickou sílu.

AGROCOM INVEST a. s. - kontaktní údaje

Zahradní 1440/36

792 01 Bruntál

Telefon: +420 554 773 180

Fax: +420 554 773 197

E-mail: agrocom@agrocom.cz

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies