Kopr – zavařování kopru
Kopr nejen chutná, ale také pomáhá. Rozšiřuje cévy, snižuje vysoký krevní tlak, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a vykašlávání, zlepšuje zažívání, uvolňuje křeče, zvyšuje chuť k jídlu a působí proti plynatosti i mnoha dalším problémům.
Zavařovaný kopr
Co budeme pro zavařování kopru potřebovat
1 větší svazek kopru, 400 mililitrů vody, 100 mililitrů octa, 2 lžíce cukru, 1 lžička soli.
Postup přípravy
Nejprve si z vody, octa, soli a cukru připravíme nálev a krátce povaříme. Mezitím čerstvý, opláchnutý a osušený kopr zbavíme tuhých i silných stonků a nadrobno nakrájíme. Naskládáme jej do sklenice a zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.
Diskuze