Kopr nejen chutná, ale také pomáhá

Kopr pomáhá rozšiřovat cévy, snižovat vysoký krevní tlak, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a vykašlávání, zlepšuje zažívání, uvolňuje křeče, zvyšuje chuť k jídlu a také působí proti plynatosti i mnoha dalším problémům.

Kopr

Kopr – zavařování kopru

Kopr nejen chutná, ale také pomáhá. Rozšiřuje cévy, snižuje vysoký krevní tlak, podporuje tvorbu žaludečních šťáv a vykašlávání, zlepšuje zažívání, uvolňuje křeče, zvyšuje chuť k jídlu a působí proti plynatosti i mnoha dalším problémům. 

Zavařovaný kopr

Co budeme pro zavařování kopru potřebovat

1 větší svazek kopru, 400 mililitrů vody, 100 mililitrů octa, 2 lžíce cukru, 1 lžička soli.

 

Postup přípravy

Nejprve si z vody, octa, soli a cukru připravíme nálev a krátce povaříme. Mezitím čerstvý, opláchnutý a osušený kopr zbavíme tuhých i silných stonků a nadrobno nakrájíme. Naskládáme jej do sklenice a zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies