Kondenzační plynové kotle - novinka, která vám uspoří energii!

Neustálé zdražování plynu v dohledné době zřejmě neskončí. Vy s tím však skončit můžete a šetřit díky novince na trhu – kondenzačních plynových kotlů, které slibují dokonce vyšší výkon a nižší spotřebu! Že nevěříte?

Kondenzační plynový kotel

Jakým způsobem pracuje kondenzační plynový kotel?

Podstata úsporného plynového kotle přitom spočívá v mnoha funkcích, kterými se kondenzační kotle liší od běžných plynových. Například spalovací komora je bimetalická a umožňuje tak vysokoteplotní provoz a zajišťuje kondenzaci. Keramický hořák zase dovoluje pracovat s minimální výškou plamene - tedy s velmi nízkými emisemi a tím vysokou účinností. Nakonec připočtěme oběhové čerpadlo, jehož řízené otáčky umožňují ovládat teploty topné vody ve prospěch udržení optimální kondenzace.

Investice se vyplatí

A co říkají na úsporný kondenzační kotel odborníci? Vlastimil Břečka ze společnosti Interconti-Gruppo Imar říká: „Je to náš hlavní produkt již od roku 1998 a za tu dobu můžeme potvrdit, že investice do kvalitního kotle, se určitě vyplatí. Každý to pozná nejpozději při placení za plyn,"

Nižší spotřeba a vyšší výkon - co více si přát?

Technicky perfektní kondenzační kotel tudíž slibuje mnohem nižší spotřebu a vyšší výkon.

„V případě, že nahrazujete původní plynový kotel a neprovádí se žádné další úpravy na topení, lze zaručit úsporu do 20-50%. Z toho lze vždy zaručit 20-30%, další závisí na tom, jak moc špatný byl kotel původní." říká Vlastimil Břečka. Úspora však může být u každého typu a značky kotle jiná, dá se jen těžko zobecňovat, průměrově platí 10-35%.

Zároveň ale nezapomínat také na servis

Každý odborník vás ale rovněž upozorní především na nutnost kvalitního servisu. Neboť pro slibovaný výsledek,  správný provoz kotle a systému vytápění, také pro dlouhodobou spokojenost zákazníka a investora, je nutná kvalitní montáž a schopný servis!

Kolik přesně můžete ušetřit?

Pokud přemýšlíte nad tím, zda byste tuto novinku mohli uplatnit i u vás doma, můžete být klidní - kondenzační kotle jsou určeny pro všechny, kteří chtějí žít kvalitněji, ekologičtěji a bez zbytečných výdajů navíc. Největší uplatnění získáte samozřejmě v bytech a v domech s velkou vytápěcí plochou. Zaplatíte zhruba o 10-20 000 více než za běžný kotel, počáteční investice se vám ale brzy vrátí. Vždyť ročně můžete ušetřit až 5000 Kč a více! Záleží na vašich přání, komfortu a topení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies