Kočky jsou svéhlavá stvoření

Pokud chcete domácího mazlíčka, který vás ve většině případů bude na slovo poslouchat a kdo vám bude projevovat lásku a respekt, vyberte si raději psa. Kočky totiž chtějí být uctívány a dělají si jen to, co samy chtějí. Kdybychom měli soužití s kočkou shrnout do několika slov, když si ji pořídíte, už nebudete pánem/paní vlastního bytu či domu. Nyní tam zavládne nová velmoc - kočka.

Kočky jsou svéhlavá stvoření

 

  • Nikdy nesrovnávejte kočku se psem

 

Ať už chcete chovat jakékoliv zvířátko, nesmíte zapomenout na důležitou věc - nejprve o nich musíte něco vědět. Každé zvíře vyžaduje jinou péči a především jiný přístup. Kočky jsou velice zvláštní osobnosti a bez porozumění se pravého přátelství s kočkou pravděpodobně nedočkáte.

 

I když vynaložíte veškeré úsilí, nemusí to k navázání přátelského soužití vůbec stačit. Jejich lásku si totiž musíte zasloužit a jestli se vám to podaří, získáte jedinečné přátelství, které vydrží po zbytek života.

 

  • Kočky špatně snášejí změny a jsou náladové

 

Jelikož mají rády určitý stereotyp, okamžitě zjistí, že se v místnosti s něčím hýbalo. Špatně se s těmito změnami vyrovnávají. Takže je můžete rozhodit i narozením dítěte, odchodem nějakého člena rodiny či cestováním, které se jim vůbec nelíbí.

 

Oproti pejskům jsou kočky spíše samotářky. Mají rádi mazlení a hry, ale občas zatouží po samotě. Proto jsou někdy vzteklé, když si s nimi chcete hrát. U kočky “hrací” náladu střídá nezájem či podrážděnost. Pejsci jsou rádi, když se v domácnosti objeví další jejich psí kamarádi, ale kočky nesnesou přítomnost jiných koček, pokud to tedy není člen rodiny, ale i ten ji někdy dokáže rozhodit.

 

  • Jsou velice čistotné

 

Už od narození dbají na dodržování základních pravidel hygieny, proto si hned navyknou chodit na svůj záchodek. Jestli ale po nějakém čase zjistíte, že svou potřebu vykonávají i jinde, nastal někde problém. Většinou kočku trápí nějaké zdravotní potíže a tak připisují vinu svému záchodu. Proto chodí jinam. V některých případech to ale může být chápáno jako určitý druh protestu. Když kočce něco přelítne přes nos, nic s tím nenaděláte, ale ona vám to v této formě ráda vrátí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.6 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies