Koberce do dětského pokoje. Ano či ne?

Lámete si hlavu nad tím, jestli koberec patří do dětského pokoje nebo zůstanete u hladké krytiny? Přemýšlet už nemusíte a koberec dětem klidně dopřejte.

Dětský pokoj

Dávno jsou pryč časy, kdy se každá rodina zbavovala koberců a nahrazovala lamináty v domnění, že údržba bude jednodušší. Toto radikální řešení, a sice konec koberců v domácnostech ale přineslo řadu komplikací. A tak jsou koberce znovu označovány za jednu z nejlepších krytin, která se hodí téměř do všech místností, a tedy i do dětských pokojů.

Koberec versus ostatní krytiny

Nemusí se jednat pouze o laminát, téměř shodnými vlastnostmi se vyznačuje dřevěná podlaha, dlažba nebo linoleum / marmoleum. Tyto vlastnosti, jako je tvrdost, hlučnost, chlad a vysoká vířivost prachu jsou hlavními důvody, proč se mnoho rodin vrací zpět k měkkým a hřejivým kobercům.

Výhody ostatních krytin oproti kobercům jsou zejména v možnosti použití v domácnostech, kde jsou alergici a astmatici. Koberec, ač je pravidelně vysáván a čištěn, obsahuje obrovské množství roztočů a také se v něm snadněji udrží prach a další nečistoty. Pokud je ale dítě zdravé, neexistuje prakticky žádný důvod, proč by koberec nemohl být v jeho pokoji.

Jaký koberec použít?

Do dětského pokoje se hodí koberce s nízkým vlasem. Jednak se dobře udržuje a nechytá tolik okolního prachu a za druhé bude praktičtější i pro dítě, které si hraje na zemi. Existují také koberce, jejichž vlákno odpuzuje nečistoty i prach, což opět usnadňuje jejich čištění. Vybírat lze z přírodních nebo umělých vláken, zde záleží pouze na vašem vkusu a možnosti peněženky.

Pokud se vám nechce investovat do klasického koberce, snadno vyberete v sortimentu kusových koberců v různých rozměrech s dětskými, zvířecími nebo jinými motivy. Toto je také řešení, kdy nezakryjete celou plochu podlahy, dítě si ale bude moci hrát i na zemi a koberec můžete obměňovat v závislosti na jeho věku či požadavcích. Kusové koberce vyjdou levněji a v dětském pokoji vytvoří příjemné prostředí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies