Kloubní výživa

Registrujete mírnou bolest v kloubech nebo už vás klouby bolí při sebemenším pohybu? V tom případě je na místě kvalitní kloubní výživa. Výživu kloubů neházjete za hlavu ani pokud jste mladí a aktivní lidé, jednou se vám ty zásoby budou hodit. 

Záda muže

Kloubní výživa

Když se řekně kloubní výživa, je řeč o produktech, které obsahují látky důležité pro správnou funkci kloubů. Konkrétně jde o kvalitní výživu kloubní chrupavky. Produkty by měly obsahovat látky, jež jsou důležité pro správnou stavbu a správnou funkci koubů. 

žena tančící na polní cestěS věkem se to zhoršuje

S přibývajícím věkem, ale také následkem úrazů se kloubní chrupavka opotřebovává. Pokud je chrupavka opotřebovaná, klouby začínají bolet a jsou hůře pohyblivé. Většinou se kloubní problémy týkají osob, které překročili věk padesát let, ale dnes je spousta třicátníků, kteří už vědí co to je, když bolí klouby. Ano, artróza postihuje stále více mladých lidí. 

V lékarně většinou koupíte výživu kloubů určenou seniorům či sportovcům. Taková kloubní výživa ovšem nezabere hned, je třeba se obrnět trpělivostí. Nejde o léky, ale o přírodní přípravky na  kouby. Je důležité tyto produkty užívat dlouhodobě.

Co kloubní výživa obsahuje?

Rozhodně musí obsahovat látky, které ochrání chrupavku čili chondroprotektiva. Mezi tyto ochranné látky patří především chondroitin a glukosamin. Obě látky podporují obnovu kloubní chrupavky. Pokud sáhnete po zaručené kvalitě, bude přípravek obsahovat ještě spoustu dalších přírodních látek. 

Kdy kloubní výživu užívat?

Říkáte si, že máte ještě dost času, než si kloubní výživu koupíte a budete ji pravidelně užívat. Aby nebylo pozdě. Trápí vás horší pohyblivost a pohyb vás někdy bolí? Tak je nejvyšší čas zajít do lékárny pro kloubní výživu. V případě, že trpíte artrózou a vaše kloubní chrupavky jsou opotřebované, měla by být kloubní výživa vaším denním chlebem. Zkuste například kloubní výživu Flexor

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies