Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Kapie a jejich zavařování

Kapie jsou zdrojem vitaminu B1, B2, C, E, provitaminu A, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku, jódu. Kapie posilují cévy, mírní bolesti žil, posilují srdce a krevní oběh, zlepšují zrak, jsou prevencí migrén, zpevňují vazivové tkáně.

Různobarevné papriky

Kapie a jejich zavařování

Kapie posilují cévy, mírní bolesti žil, posilují srdce a krevní oběh, zlepšují zrak, jsou prevencí migrén a zpevňují vazivové tkáně. Jsou zdrojem vitaminu B1, B2, C, E, provitaminu A, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku, jódu. 

Kapie ve sladkokyselém nálevu

Co budeme potřebovat

2 kilogramy kapie, 2 cibule, 100 mililitrů oleje, pepř, nové koření a bobkový list, 2 litry vody, 500 mililitrů octa, 24 tabletek umělého sladidla, 1 sáček nálevu DEKO.

Postup přípravy

Kapie umyjeme, usušíme, podélně rozkrojíme a odstraníme semínka. Do skleniček na dno nalijeme lžičku oleje, papriky pěkně poskládáme a přidáme kousky cibule. Poté přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Nakonec sklenice zalijeme nálevem, který jsme si připravili z vody, octa, umělého sladidla a nálevu DEKO. Sklenice zavíčkujeme, utěsníme a necháme sterilovat 30 minut při teplotě 85°C.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.