Kanárská doga

Kanárská doga byla vyšlechtěna v 19.století na Kanárských ostrovech, vznikla křížením anglických mastifů a bardino machero.Je to vynikající hlídač domu i majetku, který je velmi oddaný svému pánovi.

Kanárská doga

Z historie plemene

Kanárská doga byla vyšlechtěna v 19.století na Kanárských ostrovech, vznikla křížením anglických mastifů a bardino machero (v současnosti již vyhynulé místní psí plemeno). Byla určena zejména k psím zápasům. Po zákazu pořádání psích zápasů toto plemeno téměř zaniklo (v 60.letech 20.století). Díky nadšencům se ale plemeno zrekonstruovalo a rozšířilo v USA.

Kanárská doga - povaha

Kanárská doga je velmi nedůvěřivé a agresivní psí plemeno. Je to vynikající hlídač domu i majetku, který je velmi oddaný svému pánovi.

Základní charakteristika plemene dle standartu FCI

Výška:

Výška psa v kohoutku se pohybuje v rozmezí od 54 do 65 centimetrů, výška feny v kohoutku se pohybuje v rozmezí 52 - 63 centimetrů.

Váha:

Váha se pohybuje v rozmezí od 38 do 48 kilogramů.

Srst:

Srst je krátká, k tělu vydatně přiléhající, drsná. Základní zbarvení je světle žluté, které přechází do růžova a tygří zbarvení na různém základu. Bílé fleky jsou povolené.

Tělesné proporce dle standartu FCI

Tělo:

Kanárská doga je silný, svalnatý pes, který má velmi silné čelisti.

Hlava:

Hlava je čtvercového tvaru, velká.

Uši:

Uši se kupírují.

Ocas:

Ocas je široký u základu, nedosahuje hlezenních kloubů.

Péče o srst

Péče o srst není příliš náročná. Pro každodenní kartáčování je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Pravidelné kartáčování je vhodné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte

Výchova štěněte musí být důsledná, měla by začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být také založená na vzájemném respektu. Toto psí plemeno vyžaduje tvrdou ruku majitele, jelikož je velmi agresivní.

Pohyb je pro toto psí plemeno velmi důležitý

Snažte se zajistit tomuto psímu plemenu hodně pohybu. Pes se dožívá 12-ti až 13-ti let, ale i déle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies