Kam ukládáte zahradní nářadí?

Péče o zahradu je náročná a to i časově. Hledáním nářadí, které každou chvíli potřebujete, ale také nějaký ten čas ztratíte a navíc se můžete i zranit.

Zahradní domek

 

Tak proč si ho neuložit někam, kde si ho můžete přehledně uspořádat a mít ho tak neustále po ruce? A tím, že ho necháte povalovat jen tak na zahradě, si nijak nepomůžete. Počasí jej může poničit a své nářadí tak připravíte o delší životnost. Zkuste pouvažovat nad pořízením kůlny, nářaďovny, přístřešku či menšího zahradního domku. Určitě se vám tato investice vyplatí.

 

Šetřete čas i své síly.

 

O zahradu se jistě nestaráte jen jednou za rok. Vyžaduje neustálou péči. Po čase by vás mohlo přestat bavit pořád vyndávat a převážet věci z garáže či sklepa. Pokud bude vše na svém místě, zjednodušíte si hledání správného náčiní i následný úklid.

 

Pořiďte si dostatečně velký úložný prostor, aby se tam vešlo všechno, co jen budete chtít.

 

Před pořízením kůlny či zahradního domku byste si měl pořádně promyslet, jak velké “odkladiště” budete vlastně potřebovat. Samozřejmě, že se musíte přizpůsobit především velikosti vaší zahrady. Když máte zahrádku menší, zahradní domek se vám tam asi nevejde. Nebo když už by se vám tam vešel, výrazně tím zmenšíte velikost využitelné plochy. Pro menší zahrádky jsou proto ideální uzamykatelné boxy či bedny, do kterých se dá šikovně uložit i zahradní skládací nábytek.

 

Měli byste si vybírat takový domek, aby zapadl do stylu vaší zahrady a zároveň aby se hodil i k domu. Jestli v domku chcete mít i sekačku na trávu, zahradní kolečko, nářadí, staré vyřazené oblečení pro práci na zahradě, a další užitečné věci, budete tudíž potřebovat mnohem větší prostor. Pro větší zahrady jsou ideální dřevěné domečky, do kterých si můžete pořídit i praktické organizéry nebo věšáky. Vyrábějí se i plechové zahradní domky, které mohou mít i dvoukřídlé posuvné dveře. Pro rozlehlé pozemky jsou pak vhodné skládací kontejnery z kovových dílců, které poskytnou bezpečnější úkryt dražších strojů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies