Jednohubky nejen k pohádkám – 2.díl

V dnešním díle našeho seriálu o jednohubkách Vám představíme další recepty na tradiční i netradiční pochutiny nejen k pohádkám, ale i k mnoha slavnostním příležitostem.

Mini muffiny

Ovocné jednohubky

2 kiwi, 1 menší ananas, 2 mandarinky, 2 banány, párátka

Ovoce omyjeme, osušíme a oloupeme. Kiwi a ananas nakrájíme na kostky, banán na kolečka. Na párátko střídavě napichujeme ananas, kiwi, banán a měsíček mandarinky.

Jednohubky s vajíčkem a kaviárem

4 rohlíky, 2 vejce, máslo, citrón, kaviár (místo kaviáru můžeme použít drcenou tresku)

Rohlíky nakrájíme na kolečka a  opečeme nasucho na pánvičce. Potřeme máslem. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na kolečka. Na každou jednohubku položíme kolečko vajíčka a kopeček kaviáru. Přizdobíme kouskem citrónu a petrželkou.

Jednohubky s uzeným bůčkem a cibulí

4 rohlíky, středně prorostlý uzený bůček, dijonská hořčice, feferonková pasta, mletý pepř, nadrobno posekaná petrželka ,česnek, cibule, párátka

Bůček vykostíme a uvaříme doměkka. Nakrájíme na kostičky. V misce rozetřeme feferonkovou pastu a dijonskou hořčici. Přimícháme petrželku a prolisovaný česnek. Bůček potřeme ze všech stran směsí, zabalíme do alobalu a uložíme na jeden den do lednice. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme kostičku bůčku a trochu cibule. Napíchneme na párátka.

Jednohubky s nivou

4 rohlíky, 100 g nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 50 g másla, 3-4 stroužky česneku, šťáva z poloviny citrónu, čerstvě drcený pepř, sůl, svazek čerstvé bazalky

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Sýr najemno nastrouháme a rozšleháme s máslem, smetanou a prolisovaným česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a trochou soli. Směs namažeme na kolečka rohlíku a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies