Jednohubky nejen k pohádkám – 1.díl

Nechte se inspirovat chutnými recepty na netradiční jednohubky, které mohou být příjemným zpestřením při sledování vánočních pohádek.

Jednohubky

Jednohubky pro chlapy

4 rohlíky, dijonská hořčice podle potřeby, 1 pikantní klobása, 3-4 kyselé okurky, párátka

Rohlíky, klobásu a okurky nakrájíme na kolečka. Kolečka rohlíku jemně pomažeme dijonskou hořčicí a postupně na ně klademe kolečka klobásky a okurky. Nakonec můžeme přidat kousek čerstvé cibule. Propíchneme párátkem a dáme na talíř.

Jednohubky s křenem

4 rohlíky, křen, 150 g tvarohu, 1 mandarinky v konzervě, 100 g taveného sýru,  máslo, pepř, sůl, párátka

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Křen najemno nastrouháme, přidáme tvaroh, tavený sýr, trochu másla. Osolíme a opepříme podle chuti.  Vše pořádně zamícháme a natíráme na kolečka rohlíku. Nakonec dáme na každou jednohubku měsíček mandarinky a propíchneme párátkem.

Jednohubky s tuňákem

4 rohlíky, 2 konzervy tuňáka, 100 g másla, majonéza, citrón, sůl, pepř, petrželka

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Tuňáka nakrájíme na drobné kousky,přidáme trochu majonézy, citrónovou štávu a máslo. Osolíme a opepříme podle chuti. Vše pořádně zamícháme a natíráme na kolečka rohlíku. Propíchneme párátkem a dáme na talíř. Nakonec dozdobíme jemně petrželkou.

Pivní jednohubky se sýrem

4 rohlíky, 1,5 dcl světlého piva, 120 g sýra Gruyere, 4 plátky šunky, máslo, cayenský pepř

Rohlíky nakrájíme na kolečka a  opečeme nasucho na pánvičce. Potřeme máslem.
Pivo v kastrolku vaříme do té doby, než zredukuje svůj objem na polovinu. Stáhneme plamen na minimum a do piva vmícháme sýr nakrájený na nudličky. Za stálého míchání necháme rozpustit, mělo by vzniknou hustější těsto, které podle chuti opepříme. Plátky šunky opečeme na másle a nakrájíme na kostičky. Na každé kolečko rohlíku dáme kousek osmažené šunky a pokryjeme pivním těstíčkem. Nakonec dáme na cca 5 minut zapéct do středně vyhřáté trouby, aby jednohubky získaly zlatavou kůrku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies