Je lepší zeleninová nebo ovocná zahrada?

Dnes jsme se zamysleli nad otázkou, zda-li je lepší zeleninová nebo ovocná zahrada. Zvážili jsme několik pro a proti a možnosti využití. Vše na co jsme přišli, vám prozradíme v našem dnešním článku.
Muž, stromy, balonky

Pěstování - zeleninová zahrada

Pěstování zeleniny je specifické v tom, že abyste dosáhli u jednotlivých druhů zeleniny dobrých výnosů, nesmíte zapomenout na únavu půdy.

 

Ano, půda se časem unaví a je třeba ji buď hnojit, nebo vhodně měnit skladbu zeleniny na záhonech. Při vhodném zvolení plánu osetí půdu beze zbytku využijete po celý rok a to i přes zimu.

Zeleninová zahrada

V zeleninové zahradě se musíte starat mimo jiné i o zásobování půdy humusem. Kolem zeleninové zahrady je hodně práce a je potřeba na ni mít opravdu čas. Pokud máte chatu a jezdíte na ni jen o víkendu, moc času na zahrádku vám nezbude.

 

Plevel roste velmi rychle a víkendoví chataři většinou plení, zalívání záhonu, okopávání a ostatní údržbu kolem zeleninové zahrádky nestíhají a spíše nechají pozemek zarůst trávou.

Údržba ovocné zahrady není tak náročná

Na údržbu už není tak náročná ovocná zahrada. Důležité je, abyste včas odřezávali suché větve. Také sběr plodů vaší ovocné zahrady se může některým zdát náročný. V tomto ohledu závisí všechno na velikosti zahrady a počtu ovocných stromů.

 

Celkový rozdíl mezi zahradami se odráží především v náročnosti jejich údržby. Zatímco ovocnou úrodu pouze sklidíte, se zeleninou se nějaký čas potrápíte.

Rady, jak ovocnou zahradu využít i jinak

Jak asi všichni dobře víte, na zahradě si můžete vysadit například švestky, hrušky nebo například jabloně. Právě tyto plodiny se dají významným způsobem využít.

 

Slivovice nebo kalvádos potěší o to víc, když víte, že plodiny ze kterých byl vypálen pocházejí právě z vaší zahrady.

Zahradní kalendář

Červen v zahradě

Květen v zahradě

Duben v zahradě

Březen v zahradě

Únor v zahradě

Leden v zahradě

Prosinec v zahradě

Listopad v zahradě

Říjen v zahradě

Září v zahradě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies