V čem je rozdíl?
Vzhledem i chutí je stejný jako kakao, ale na rozdíl od něj neobsahuje nadměrné množství tuků a nemusí být přislazován.
Obsahuje velké množství vitamínů (A, B1 a B2) i minerálů, mezi kterými se nachází vápník, hořčík, draslík, mangan či železo.
Také látky jako jsou pektin a lignin - v případě, že trpíte na snižování hladiny cholesterolu nebo vás trápí špatné trávení, tyto látky zaručeně pomohou.
Karob v kuchyni
Dnes se vyrábí i takzvaný "karobový sirup", který velmi účinně napomáhá udržovat hladinu krevního cukru v normě. Tímto je vhodný také pro diabetiky. Nejsnadnějším způsobem konzumace tohoto sirupu je připravit si karobový nápoj - horkou čokoládu. Jestliže máte chuť na něco k mlsání, můžete si udělat domácí rozinky a oříšky v čokoládě.
Práškový karob naopak poslouží jako dokonalý doplněk vašich ovesných vloček, pudinku nebo jako ingredience při pečení čokoládového dortu.
Diskuze