Jak vypadá správná židle?

Trpíte vy nebo vaše dítě bolestí hlavy či únavou? Neprospívá dítko ve škole? Možná to není tím, že na něj leze chřipka nebo se mu nechce učit. Za vším může být špatně zvolená židle, o těch školních raději nemluvě.

Otáčivé židle

Trápení ve školních lavicích

Bolest zad, činnost centrální nervové soustavy, trávicí soustavy, krevní a lymfatický oběh. Všechny vyjmenované pojmy ovlivňuje sezení. Představte si, že děti na nevhodných školních židlích sedí celých třináct let, pokud bereme v úvahu i školu střední. Během této doby jim špatná židle může zhuntovat zdraví a negativně ovlivnit studijní výsledky. To je důvod proč alespoň domů pořídit dítěti opravdu kvalitní židli.

Téměř stejná jako pro dospělé

Pracovní židle pro školáka, bude té dospělácké hodně podobná. U židle pro děti musíme počítat s nastavitelnou výškou a s možností přisunout opěradlo k sedáku, aby dítě zády dosáhlo na opěradlo. Děti potřebují kratší sedák, protože jejich stehenní kosti ještě nejsou dost dlouhé, je tedy třeba opěradlo přiblížit.

Jak vypadá správná židle?

Zvolte takovou židli, která má anatomický tvar dokonale přizpůsobený dětské postavě. Měla by mít hluboký sedák podpírající celou sedací plochu, tedy hýždě a stehna. Zároveň musí dovolit pohodlné opření zad. Správná židle má nastavitelnou polohu a výšku opěradla, opěradlo je také zakřivené a respektuje prohnutí páteře. Sedlo je vyrobeno z měkkého, pružného a prodyšného materiálu. Sedák je v takové výšce, že umožňuje ohyb kolen do pravého úhlu, chodidla by se celou plochou měla opírat o podlahu. Hrana sedadla nesmí netlačit na stehna.

S nastavením židle si asi budete muset pohrát. Neházejte to za hlavu, protože pak i dobrá, drahá židle je zbytečná.

Zapomeňte na židle špatného tvaru, vyrobené z tvrdého materiálu. Nejhorší je, když židle neodpovídá tělu dítěte.

Zkuste zabránit tomu, aby vaše dítě sedělo v posteli nebo na pohovce s notebookem na klíně. Tohle je pro páteř opravdu špatné.

Židle na pružinách

Pružiny zabrání jednostrannému zatížení organismu, takové sezení má pozitivní vliv na meziobratlové ploténky, svaly, krevní oběh, centrální nervový systém a dokonce podpoří metabolismus. Židle s pružinami zajistí stimulaci přirozených procesů těla.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies