Jak vybrat tu správnou sedačku?

Sedací souprava, jeden z nejdůležitějších kusů nábytku do nejdůležitějšího pokoje obydlí každého z nás. Obývací pokoj je místo, kde se setkává celá rodina, příjímáme zde návštěvy, hrajeme hry, odpočíváme tady, proto se nebojte klást na sedací soupravu vysoké nároky. Jak ji vybrat, aby splnila veškerá očekávání a ještě byla ozdobou vašeho bytu? Pojďme se na to podívat. 

Sedačka

SedačkaDůležitá kvalita

Kvalita je rozhodně na prvním místo, asi nechcete vyhodit peníze jen tak z okna. Užít si levnou sedačku dva tři roky a znovu vytáhnout balík peněz za podobný kousek. Tady se opravdu nevyplatí šetřit, investice se rozhodně vyplatí. Kvalitní sedací soupravu si pak s celou rodinou můžete užívat několik let. Jak kvalitní sedačka vypadá? Kvalitní sedací soupravy mají kostru z bukového masivu a výplně jsou z molitanu. Samozřejmě takovou sedačku nekoupíte za pár tisíc.

Jaký bude plnit účel?

Víte, co od své budoucí sedací soupravy čekáte. Máte hodně přátel či početnou rodinu a rádi se scházíte? Pak koukejte po sedačce s více sedacími plochami, abyste se všichni vešli. Pokud toužíte po odpočinku a relaxaci, zvolte spíše pohodlný otoman.

Kolik máte prostoru a jakýSedačka

Tak tady je třeba  se rozmyslet jaký tvar sedačky zvolíte, bude to do písmene L, do písmene U nebo zvolíte klasické tří čí dvou křeslo? Ustavení sedačky si rozmyslete hlavně už před nákupem, klidně si nakreslete zmenšený model nebo si sedačku vyznačte kartony, aby nenastal problém až sedačku přivezete a nebude pro ni místo.

Volba materiálu

Nejde jen o potah sedací soupravy, je třeba se kouknout i dovnitř. Člověk by ani neřekl co vše se dá uvnitř najít. O konstrukci z bukového masivu a kvalitním molitanu už řeč byla, ale pokud jde o sendvičové sedačky najdeme tady také pružiny. Když vás při nákupu nechají nakouknout i do útrob sedací soupravy, je to velká výhoda. Tady uvidíte další materiály jako jsou vlnovce, filc, rapidy, sololit, rouno, gumotextilní popruhy a podobně.

Potahy

Co se potahů týče máme na výběr ze tří možností. Můžete zvolit látkové potahové materiály, koženkové potahové materiály a či kožené potahové materiály. Každý má své pro i  proti. Látkové potahové materiály bývají ošetřeny nanowel technologií, která sedačku ochrání. Bude se to hodit zvlášť v případě, že máte malé děti a to člověk nikdy neví, co na sedačce může skončit. Tato technologie činí sedačku voděodolnou a můžete ji čistit pouze čisto vodou.

Koženkový materiál je pogumovaný materiál, celkem snadno se udržuje, ale rozhodně nevydrží stejnou zátěž jako kožený materiál.

Pokud se rozhodnete pro koženou sedačku, budete spokojeni několik let. Je třeba si ještě vybrat mezi jemnou a hrubou kůží a šup se sedačkou do obýváku. Kůže je nejvýhodnějším materiálem co se týče údržby, otřete ji vlhkým hadříkem a je uklizeno, ovšem je třeba ji věnovat určitou péči. Kožené sedačky je dobré ošetřit voskem, čímž prodloužíte životnost kůže.

Tak jak to vypadá, máte vybráno?

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies