Jak si správně zařídit ložnici?

Nejen kvalita matrace či postele ovlivňují váš spánek, ale také samotné umístění vaší postele. Věděli jste, že by postel neměla být v těsné blízkosti okna nebo dveří? I menší průvan může narušit váš spánek. Výsledkem je bolest hlavy, zad nebo krční páteře.

postel

Kde postel rozhodně neumisťovat?

Postel umístěná uprostřed místnosti v nás může vyvolávat zvláštní až nepříjemné pocity. Pokud se cítíte lépe obklopeni alespoň z jedné strany zdí, rozhodně si postel neumisťujte do prostoru.

Hlavou k jihu také raději ne

Jestliže máte postel umístěnou tak, že vaše hlava směřuje na jižní stranu, může se stát, že se ráno cítíte unavení a nevyspaní.

Hlava na sever

Hlavu směrem na sever si dejte v případě, že trpíte nespavostí. Vhodné je to zejména pro starší lidi a nebo děti.

Severovýchod

Příliš ostrá energie na spaní, může se projevit až nočními děsy.

Severozápad

Podporuje dlouhý a hluboký spánek, tato pozice je vhodná pro starší lidi se zkušenostmi.

Na východ

Hlavou směrem na východ by měli spát především mladí lidi. Podporuje růst dětí a optimismus.

Na západ

Hlava směrem a západ vám může zlepšit kvalitu spánku, podobně jako hlava na sever. Podporuje lenost a ztrátu motivace.

Pokud jste zkusili už všechny možnosti a stále nic, nepodceňujte ani své okolí. Tikající hodiny nebo zeď u postele na které visí něco těžkého, také není pro váš spánek ideální. Vyzkoušejte spíše jednoduchý obraz, který bude působit uklidňujícím dojmem.

 

Postel by neměla být umístěná ani v odrazné ploše dveří nebo okna. Může to silně narušit vaší relaxační energii. Dveře můžete “uzemnit” koberečkem a okno můžete “ztišit” závěsy nebo záclonou, případně zvonkohrou.

 

Příjemnou atmosféru pozitivní energie ložnice můžete zesílit použitím lampiček o různé intenzitě světla. Na stěny si můžete pověsit uklidňující obrazy, například západ slunce.

 

Ložnice je jednou z nejdůležitějších místností v našem obydlí a je především místem, kam se člověk uchyluje k odpočinku, kde má své útočiště, proto ji při zařizování a utváření věnujte soustředěnou pozornost. Pokuste se zamyslet nad interiérem vaší ložnice a vytvořte si v ní oázu klidu a nerušeného spánku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies