Jak si poradit s malou koupelnou?

Máte malou koupelnu a přemýšlíte, jak ten malý kousek prostoru využít? Poradíme vám, jak můžete i z malé koupelny, vytvořit dokonale praktické a funkčně zaplněné místo.

Malá koupelna nemusí být problém

Co by měla koupelna splňovat?

Koupelna je místo v našem domově, kde se staráme o svou osobní hygienu, relaxujeme a jsme sami sebou. Měla by proto splňovat vše, co je pro nás v koupelně důležité a měli bychom se v ní cítit dobře. V malé koupelně je důležité správně zvolit obklady a podlahu. Nezapomeňte, že světlé barvy dokážou opticky zvětšit prostor a tmavé naopak. Vhodné jsou například přírodní tóny barev a navíc je i naše oko vnímá jako velice příjemné.

Vana nebo sprchový kout?

Více než praktický je v malé koupelně sprchový kout, takže pokud nejste milovníci vyhřívání se v horké vodě, doporučujeme zvážit funkční sprchový kout, který se dá složit ke stěně a vy tak můžete dočasně využít vzniklý prostor, třeba pro sušení prádla. Do sprchového koutu si můžete zabudovat masážní trysky a hlavice a hýčkat tak své tělo během pravidelné hygieny.

Toužíte po bidetu?

Proč ne? Ani v malé koupelně by rozhodně neměl chybět. Problém může být vyřešen malou bidetovou sprškou vedle toalety a nebo bidetovým prkýnkem.

Skříňky, police nebo věšáky?

Koupelnový nábytek zvolte podle tvarů vaší koupelny, nemáte-li místo na zemi, využijte stěny. Menší skříňka pod umyvadlem nebo systematicky pověšené police a hned je kam co položit. Jestliže nemůžete zavěsit police, zvolte designové držáky. Obvykle se dají sehnat držáky, které zavěsíte na dveře a nebo také přímo do skříňky, kde si uschováte například fén a jiné potřebné věci. Praktické jsou také kapsáře, které se dají koupit v nejrůznějších velikostech a provedeních.

Pryč s pračkou!

Jedním z problému je pračka v koupelně, pokud se vám tam prostě nevleze, vyřaďte ji a zakomponujte do kuchyňské linky nebo kamkoliv jinde, kde lze vést odpad.

A pokud vaše koupelna sousedí s toaletou, zvažte probourání zdi a spojte je! Vznikne vám větší prostor, ve kterém můžete být ještě kreativnější.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies