Jak se zbavit octomilek?

Také vás trápí miniaturní mušky? Nabízíme vám několik skvělých tipů, jak se jich zbavit, aniž byste jim ublížili.

Exotické ovoce

V letním období, ale hlavně na podzim se s octomilkami pokaždé roztrhne pytel. Začíná sklizeň zeleniny a ovoce, které rychle dozrávají a kvasí a vytváří libý pach pro tyto malé mušky. Vyskytují se snad všude a není před nimi úniku. Zbožňují zralé až přezrálé banány, jablka, hroznové víno, hrušky a do takového ovoce nakladou spoustu vajíček. Z nich se brzy vylíhnou další octomilky. Jenže co s nimi? Jak se jich zbavit? Existuje několik možností, jak jejich počet eliminovat a přitom nemusíte ublížit ani jediné.

Octomilky se nacházejí všude, kde jsou zbytky zeleniny a ovoce. Nenajdeme je tedy jen na míse s ovocem, ale i v odpadkovém koši, kde jsou zbytky a dokonce i v odpadech, kam občas unikne kousek nějakého jídla. Zbytky ovoce a zeleniny proto volně nevyhazujte do odpadkového koše, zabalte je do igelitového sáčku, kam se mušky nedostanou a nemohou do nich klást vajíčka.

Než se začnete zbavovat octomilek, zlikvidujte z kuchyně veškeré volně uložené ovoce nebo zeleninu. Tepelně upravte, neukládejte v syrovém stavu na jiné místo. Obojí může obsahovat vajíčka mušek.

Jak na pastičky

Pastičky na octomilky jsou jednoduchým a humánním prostředkem, jak se těchto mušek zbavit. Připravte si pokrájené ovoce (mělo by být dost zralé), pár mističek a potravinovou folii. Ovoce vložte do mističek a můžete k nim přidat i pár kapek ovocného octa. Misky přetáhněte potravinovou folií, upevněte a do folie udělejte pár dírek. Těmi octomilky vlezou dovnitř misky. Za několik hodin do nich nalezou všechny mušky v bytě, mají totiž velice dobrý čich. Misky pak jen vynesete ven, odklopíte folii a octomilky odletí pryč.

Koření a bylinky

Pokud nechcete, aby se k vám octomilky vracely, sežeňte si hřebíček nebo libeček. Toto koření a bylinka muškám nevoní a jednoduše se jí vyhýbají. Pár hřebíčků můžete nasypat k ovoci a větvičku libečku zavěsit k oknu v místnosti, kde skladujete ovoce. Přes zápach těchto dvou pomocníků k vám octomilky nezavítají.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.1 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies