Jak se účinně zbavit zvířecích chlupů?

Říká se, že když o někoho pečujete, je to radost i starost. A úklid po našich zvířecích mazlíčcích není tak jednoduchý, jak si myslíte. Chlupy jsou všude. Poradíme vám, jak se jich zbavit.

Pes a kočka

 

Chlupy vašich miláčků nenajdete jen na podlaze, jsou i na nábytku, na vašem oblečení, všude kam jen vaše oči dohlédnou. Existuje hodně možností, jak si s úklidem poradit, ale jste to vy, kdo uvidí jejich účinek. Úklid by měl být co nejpečlivější, zvlášť u lidí trpících alergiemi.

 

Vysavač je základ

 

Můžete vyluxovat svým osvědčeným vysavačem, jenž má i nástavce k tomu určené, nebo si pořídíte vysavač přímo na zvířecí chlupy. Jsou vlastně podobné, ale ty zvířecí vysavače jsou opatřeny efektivními turbokartáči, díky kterým zvládnete úklid důkladněji a rychleji. Ještě je další možností zapůjčení průmyslových vysavačů, ale jsou těžké a hůře se s nimi manipuluje.

 

Kartáče a válečky

 

Můžete si pořídit speciální válečky, které jsou potažené červenou látkou, a díky ní se chlupy a jiné nečistoty nalepí. Tady záleží na směru kterým válečkem pohybujete. Jedním směrem všechno sbíráte a tím dalším to uvolňujete, abyste váleček očistili pro příště. Používají se i kartáče a mezi ty lepší patří kartáče z gumy. Musíte jej ale při čištění větších ploch pravidelně umývat. Dejte si pozor, abyste kartáč měli dokonale suchý, protože v mokrém stavu nefunguje vůbec. Další možnost je pořídit si lepící válečky, kde se ale náplň (válečky) musí často dokupovat.

 

Rukavice

 

Tímto způsobem můžete rukama přejet kterýkoliv povrch, vše se vám nalepí na rukavici a pak ty nečistoty jednoduše vyklepete, případně je můžete vyprat v pračce. Nejvhodnější je používat rukavice na malých plochách či hladkém povrchu.

 

Pračka

 

Zkuste si do pračky nakoupit nějaké prací kuličky, jenž po vložení do bubnu nachytávají chlupy, ale i vlasy, nitě, a jiné volné vlákna. Nebo vyzkoušejte levnější variantu, kde do prádla přidáte obyčejnou houbičku k mytí nádobí. Drsnější strana nahradí již zmiňované prací kuličky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies