Jak pěstovat řeřichu?

Řeřicha zahradní příznivě ovlivňuje trávení a látkovou výměnu, podporuje tvorbu krve, aktivuje žlučník a působí močopudně. Řeřicha bývá součástí jarních bylinných čistících kůr.

Řeřicha

Jak pěstovat řeřichu?

Řeřicha je nejméně náročné koření ze všech. Vyséváme ji hustě do misek nebo mělčích nádob, do nichž dáme takový substrát, jaký máme zrovna k dispozici, například písek, piliny, trochu rašeliny. Stačí však i buničitá vata, kterou udržujeme stále vlhkou.Při pokojové teplotě začnou semínka řeřichy již druhý den klíčit a asi za týden rostlinky dorostou výšky 6 až 8 cm a lze je nůžkami sestřihnout. Když očešete jen vršky rostlinek, rychle dorostou.

Latinský název řeřichy zahradní

Lepidium sativum L.

Konzumace řeřichy upevňuje naše zdraví

Řeřicha obsahuje velké množství vitaminu C, vitamin B a K, provitamin A - karoten, silice a řadu minerálních látek. Řeřicha příznivě ovlivňuje trávení a látkovou výměnu, podporuje tvorbu krve, aktivuje žlučník a působí močopudně. Bývá součástí jarních bylinných čistících kůr.

Použití řeřichy v kuchyni

V kuchyni lze řeřichu použít do salátů, tvarohových pomazánek, bylinkových omáček, na brambory nebo na chléb s máslem. Drobně nasekaná může zpestřit i chuť klasické majonézy. Řeřicha se hodí i k masu, rybám a drůbeži.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 7 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies