Jak oživit interiér? Pořiďte si samolepky na zeď.

Každý dříve či později touží po změně prostředí, ve kterém žije. Je mnoho způsobů, jak svému bytu či domu vdechnete nový život. A jedním z nich jsou právě samolepky na zeď. Je to snadné, rychlé a nestojí to moc peněz. Vyhnete se tak rekonstrukcím či stavebním úpravám, které by byly mnohem dražší.

barevné samolepky na zeď

 

Samolepkami nemusíte oživit jen stěny vašeho bytu či domu, ale dají se nalepit i na nábytek, sklo, zrcadlo nebo na podlahu. Samolepky jsou nejen moderní dekorací, ale také vám pomohou zakrýt případné nedostatky - zastaralý či fádní vzhled, vybledlá barva a podobně. Pomocí samolepek můžete renovovat starší kousky nábytku. Samolepky si také poradí s ošoupaným nátěrem a malými prasklinkami.

 

Existují i samolepky na zeď, které jsou určené pro děti. Jsou zábavné a v určitém smyslu i naučné. Máte na výběr z mnoha vzorů, motivů a barev. Mohou být v podobě jednoduchých geometrických obrazců či naopak v podobě složitých výjevů, jenž se skládají z několika částí, nebo si můžete zvolit velké fotografie. Máme pro vás tip. Pokud si je necháte upravit do matné podoby, budou vypadat elegantněji.

 

Aplikace samolepky na zeď

 

Důležitý je výběr samolepky. Raději byste si ji měli pořídit ve specializovaných obchodech, aby byla opravdu kvalitní a dobře vám na zdi držela. Doporučujeme vybírat vinylové samolepky. Hlavně vybírejte pečlivě, aby se vám samolepka hodila do místnosti a nepůsobila jako “pěst na oko”. Nalepení vám moc času nezabere. Samolepku byste měli chvilku nechat, aby se aklimatizovala. Stačí půl hodiny. Jestliže je smotaná, položte ji na rovný povrch, aby se mohla narovnat. Mezitím si očistěte místo na zdi, kam ji budete chtít umístit. Nesmí tam být prach, smítka, mastnota ani jiné nečistoty.

 

Neměly by tam být nerovnosti. Pokud tam jsou, můžete je vyhladit pomocí smirkového papíru. Před samotným nalepením si tužkou naznačte pomocné body, abyste ji nenalepili křivě. Při nalepování postupujte pomalu a velmi opatrně. Podkladovou fólii odstraňujte ze samolepky postupně, tak budete mít čas samolepku vyhladit kousek po kousíčku. Jestliže se na samolepce vytvořilo pár bublinek, můžete je propíchnout tenkým špendlíkem. Bublinky by měly splasknout a místo vpichu by samolepku nemělo nijak hyzdit.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies