Jak odstranit zápach od zvířecích mazlíčků?

Mít doma zvířecího mazlíčka přináší nejen radosti, ale zároveň také starosti. Krom pravidelného krmení a procházek, je zapotřebí udržovat jeho příbytek v čistotě, a to platí dvojnásob pokud bydlíte v panelovém domě. V dnešním článku vám poradíme, jak eliminovat zápach od zvířecích mazlíčků.

Žena se psem

Chováme doma kočku - jak odstranit kočičí zápach

Pokud chováte v panelovém domě kočku, případně více koček, je zapotřebí dodržovat základní hygienická pravidla. V bytě pravidelně větrejte (vhodné je pořízení sítí do oken, předejdete tak tomu, že vám vaše kočka nechtěně vypadne z okna).

Kočky není potřeba pravidelně venčit, proto je nutné určit jim v bytě místo, kde budou moci vykonávat svou potřebu (nejlépe na méně frekventovaném místě). Kočičí výkaly mají velmi intenzivní zápach, proto je vhodné zřízení speciální kočičí toalety, do které je vhodné umístit hrudkující stelivo.

Nezapomeňte na to, že kočičí toaleta by se měla vyměňovat alespoň jednou až dvakrát denně, jen tak předejdete nechtěnému zápachu.

Na výběru steliva záleží!

Čím kvalitnější stelivo koupíte, tím snadnější bude jeho výměna a samozřejmě také bude vyšší jeho funkčnost. Sláma a piliny nejsou příliš vhodnou volbou. Odborníci doporučují speciální hrudkující steliva, která lze jednoduše vyměnit.

Jakmile vykoná domácí mazlíček svou potřebu, stelivo jeho moč vsákne a následně vytvoří hrudku. Hrudky pak stačí pouze ze zvířecí toalety odstranit. Doporučujeme zakoupit kvalitnější (sice dražší) hrudkující stelivo, které vydrží déle a nepráší se z něj.

Chováme v bytě psa - jak odstranit zápach od psa?

Pejsci, kteří jsou chováni v bytě vyžadují pravidelné procházky, alespoň dvakrát až třikrát denně. Co si budeme povídat, když je škaredé počasí, tak se nám ven zkrátka nechce. Ale, co s pejskem, který potřebuje vykonat svou potřebu a nemůže za to, že je venku škaredě?

Vyřešit tento problém můžeme poměrně jednoduše, stačí pořídit mu speciální psí toaletu (ta je úplně stejná, jak ta kočičí - tedy bedýnka a vhodné stelivo, nejlépe hrudkujícího charakteru). Nezapomínejte ovšem na to, že je to pouze provizorní řešení, protože psi potřebují pravidelný pohyb formou procházek.

Chováme v bytě hlodavce - jak odstranit zápach od hlodavců?

Mnoho českých domácností chová křečky, myši, morčata, osmáky, zakrslé králíčky a nebo třeba činčily. Krmení je ten nejmenší problém... Udržování čistoty v kleci hlodavce by mělo být na denním pořádku, zejména je důležitá pravidelná výměna podestýlky. Nejvhodnější podestýlkou je již zmiňované hrudkující stelivo, kukuřičná drť nebo lisovaný dřevěný granulát, které lépe vsakují moč a pohlcují pachy.

Spreje, prášky a „účinné" odstraňovače zvířecího zápachu

Na našem trhu si lze vybrat z opravdu široké nabídky „zaručených" odstraňovačů zvířecích zápachů ve formě spreje, tekutiny a nebo například prášku. Některé přípravky sice zvířecí zápach zmírnit mohou, nikdy jej ovšem neodstraní úplně. Zkrátka základem čistého a voňavého domova je pravidelný úklid zvířecího příbytku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies