Jak odstranit vodní kámen?

Také Vás trápí všudepřítomný vodní kámen? Poškozuje vodní kámen vaši rychlovarnou konvici nebo pračku? S našimi tipy a triky se vodního kamene rychle, snadno a levně zbavíte.

Rychlovarná konvice

Odstraňte vodní kámen s pomocí octa

Usazený vodní kámen na spirálách rychlovarných konvic, nebo překapávačích kávy odstraníte snadno a rychle s pomocí octu. Roztok octa a vody v poměru 50:50 nalijte do rychlovarné konvice tak, aby byla spirála celá zakrytá vodou, nechte projít varem a vyčkejte až voda v konvici vychladne. Vypláchněte dle potřeby, až do odstranění zápachu octa.

Kyselina citrónová účině odstraní rez i vodní kámen

Kyselina citrónová je pro odstraňování vodního kamene lepší než ocet, protože nezanechává zápach. Vsypte obsah jednoho sáčku do rychlovarné konvice a doplňte téměř po okraj vodou. Nechat projít varem a poté ještě nechte 10 minut působit. Nakonec konvici opláchněte.

Předcházejte vodnímu kameni v pračce

Předcházejte vodnímu kameni ve vaší pračce s pomocí sody, ušetříte si tím mnoho peněz a starostí. Do každého praní nasypete přímo na prádlo podle místní tvrdosti vody, 1 až 2 vrchovaté polévkové lžíce sody na praní.

Další užitečné rady do domácnosti

Jak zbavit váš domov plísní

Tipy a triky k odstranění rzi z kovových předmětů

Lepidla - jejich rozdělení a použití

Nože a jejich broušení

Dřevo a péče o něj

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies