Jak ochránit koťata?

Dospělé kočky jsou od přírody zvědavé, u koťátek to platí dvojnásob. Je tedy nutné odstranit koťatům všechny předměty, které by se při jejich průzkumu mohly stát nebezpečím. Pokud se chystáte kotě pořídit, je třeba učinit určitá bezpečnostní opatření.

Koťátko

V bytě čeká na koťata nebezpečí na každém kroku. Nebezpečné jsou jedovaté rostliny, které by v případě, že doma máte volně se pohybující zvíře neměly nic dělat. Pro koťata jsou nebezpečné všechny předměty, u kterých hrozí převrhnutí. Takže tabu je rozložené žehlící prkno, převrhnout se může těžká váza a jiné nádoby.

Pro bezpečí nejen koťat, ale i dalších zvířecích obyvatel bytu je fajn odstranit z dosahu klec s opeřencem, rybičky, ale také křečky a myšky.

Pozor na elektřinu!

U koček patří úrazy způsobené elektrickým proudem k těm nejčastějším. Takže mějte kabely od televize, ledničky, pračky a dalších spotřebičů pod dohledem, nebo je zajistěte tak, aby kočce nehrozilo zasažení elektrickým proudem. Žehlička, rychlovarná konvice a elektrický sporák patří také k nebezpečí, hrozí popálení zvířete. K popálení může dojít i pokud s oblibou zapalujete svíčky, pohupující se plamínek je pro koťata velice přitažlivou zábavou.

Nebezpečné ostré předměty

Pro neposedné koťata mohou nože, nůžky, jehly, špendlíky a hlavně pletací jehlice znamenat velké nebezpečí. Stačí jeden skok a neštěstí je na světě. Zavírejte také šuplíky, skřínky, myčku na nádobí a troubu, především pokud opouštíte byt. Koťe může vlézt dovnitř a už se nemusí dostat ven.

Pozor na otravu

O jedovatých pokojových ropstlinách už řeč byla. Kočky se mohou otrávit špatně uloženými chemikáliemi, čistícími a mycími prostředky, dezinfekčními prostředky a léky. Všechny tyto látky dejte koťatům z dosahu. Dospělé kočky si rády hrají s plastovými sáčky, u koťat to samozřejmě platí také, ale hrozí tady ještě pozření sáčku, které může zapříčínit vážné zdravotní potíže.

Pády z okna

Ať už bydlíte v přízemí nebo v pátém patře, zabezpečte okna sítí nebo pletivem. Zapomeňte na otevřené balkónové dveře. Sice se říká, že kočky mají devět životů a že jen tak něco je neskolí, ale nemusí to vždycky vyjít. Pád z výšky málo kdy končí šťastně.

Na kočky číhá doma samozřejmě daleko více nebezpečí, ale vše poznáte, až si koťe domů donesete.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies