Jak nám zvířata pomáhají?

Zvířata jsou úžasná stvoření a už jen tím, že nějaké zvíře vlastníme, cítíme se veselejší. Pokud o zvířata dobře pečujeme, umí svou vděčnost opravdu vyjádřit. Mazlíme se s nimi a chválíme je za dobře provedené věci. Na druhé straně existují zvířata, která slouží jako pomocníci nemocným lidem.

dívka s koněm

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. Není ale jediným zvířetem, které dokáže být neuvěřitelným pomocníkem. Ale i tak jej zmíníme jako prvního úžasného pomocníka, který zlepšuje náladu.

Pes

Kontakt člověka se psem vždy vyvolá dobrou atmosféru. Dnes využíváme Canisterapii, což je doslova léčebný kontakt člověka se psem. Existuje několik plemen, které se na Canisterapii hodí. Léčba probíhá buď individuálně, nebo v kolektivu. Canisterapie se využívá např. při autismu, epilepsiích či různých tělesných postiženích. Účinky Canisterapie se nejrychleji poznají na dětech, protože děti reagují na psy většinou pozitivně. Důležité jsou pravidelné návštěvy. 

Kůň

Pohled na svět z koňského hřbetu je přeci nejkrásnější. Lidé s postižením mohou využít léčbu pomocí hipoterapie. Hipoterapie je léčebná metoda, která se využívá pro tělesně postižené lidi, tak i lidi s mentální poruchou. Pohybové impulzy, které vznikají při jízdě na koni v kroku mají příznivé účinky. U hipoterapie dochází i k zapojení centrálního nervového systému, protože tělo se při jízdě na koni pohybuje a mozek tyto vjemy musí zpracovat. Kůň je navíc nádherné a ušlechtilé zvíře a za naši péči se nám odmění a vyvolá nejeden úsměv na tváři. Nezbytnou pomůckou pro koně je deka, ta poskytuje koni ochranu před zimou a špatným počasím. Důležitá je také pro ostříhané koně. Pro veškerý komfort koně můžete vybírat z široké nabídky dek, jako jsou například stájové termodeky, letní deky i praktické síťované deky proti hmyzu.

Myš

S myší se asi mazlit nebudeme, nesmíme ale zapomenout, že je klíčovým zvířetem pro laboratorní účely. Myš se geneticky podobá člověku, proto se na myších provádějí různé testy. Lékařské experimenty se provádějí za účelem studií rakoviny, Alzheimerovy choroby a dalších nemocí. Ročně se na výzkumy použije asi 25 milionů myší, aby se do budoucna daly vyléčit i dosud nevyléčitelné nemoci.

Jelen

Věděli jste, že z jeleních parohů se vyrábí některé léčivé prostředky? Tyto prostředky pomáhají např. při osteoporóze, artritidě či zánětu kostní dřeně.

 

Existuje mnoho dalších zvířat, která nám pomáhají hlavně v oblasti zdraví. Zvířata pomáhají nejen nemocným lidem, ale i osamělým. Pokud se osamělí cítíte, pořiďte si domácího mazlíčka a budete šťastnější!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies