Jak na propečenou a šťavnatou pečínku

Překvapte svou rodinu a přátele dokonale propečenou a přitom šťavnatou pečínkou. V dnešním článku Vám poradíme, jak na to.

Pečínka

<!-- -->

Výběr masa na pečínku

Na pečínku se nejlépe hodí vepřový bůček s kůží, krkovice, kotleta a také karé. Použít můžeme samozřejmě i jiné druhy masa - například hovězí zadní. Výše uvedené jsou po upečení nejšťavnatější.

Příprava masa před pečením

Maso omyjeme, osušíme a jemně nakrojíme povrch do mřížky ostrým nožem. Při krájení dbáme na to, abychom nezakrojili až do masa. Následně maso ochutíme kořením (osolíme, opepříme, apod.) a vložíme do tukem vymazaného pekáčku (maso můžeme podlévat také vývarem). K masu můžeme přidat očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčata, papriky, apod.

Tip:

Libovější druhy masa můžeme před pečením obalit plátky slaniny a jemně podlít vývarem. Výpekem pečínku během pečení co 10 minut podléváme.

Vepřové maso můžeme před pečením naložit v marinádě a nechat 1 den odležet. Tipy na chutné marinády, vhodné k vepřové pečeni, naleznete níže.

Jak dlouho péct?

1 kilogram pečínky pečeme v troubě při 175 °C pečte přibližně 1 až 1,5 hodiny.

Jak na křupavou kůrku u pečínky?

Pokud chcete dosáhnou křupavé kůrky, pečínku po hodině pečení na chviličku vyjmeme z trouby a předem nakrojená místa potřeme směsí z medu a trochy octa. Pekáč s masem vložíme zpátky do trouby a po 5 -7 minutých opět potřeme medovo-octovou směsí. Opakujeme alespoň 3 krát. Po upečení necháme maso krátce proležet.

Marinády k vepřové pečínce

Rozmarýnová marináda

2 stroužky prolisovaného česneku, 2 větvičky rozmarýnu, 100 ml olivového oleje

Ingredience smícháme, přidáme k omytému a nakrájenému masu. Nádobu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 1 den v lednici odležet.

Pikantní marináda k vepřovým kotletám

2 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce solamylu, 4 stroužky prolisovaného česneku

Ingredience smícháme, přidáme ke kotletám. Nádobu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 1 den v lednici odležet.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies