Jak na malou kuchyň?

Každý, kdo bydlí v panelákovém bytě, ví, že prostor, který zde ušetří, je velmi cenný. A proto rad, jak toho docílit, není nikdy dost. V dnešním článku se zaměříme na kuchyň.

kuchyň

Nepodceňujte výběr kuchyňské linky

Při výběru kuchyňské linky do menší kuchyně se soustřeďte nejen na její kvalitu a vzhled, ale také praktičnost. Vhodné jsou zejména takové linky, které jsou složeny z různých výsuvných či závěsných programů, zásuvek, apod. Díky nim lze maximálně využít veškerý prostor a navíc mít potřebné věci uspořádané dle svých představ.Vhodné jsou také rohové skříňky s otočnými poličkami, případně regály vyvedené až ke stropu místnosti.

Vestavné spotřebiče ušetří místo

Máte malou kuchyň a přesto si chcete dopřát veškerý standart? Lednice, sporák, mikrovlnná trouba i myčka nádobí nemusí v kuchyni zabírat více místa, než je skutečně potřeba. Pořídíte-li si je ve vestavné variantě, můžete je zabudovat přímo do kuchyňské linky. Přestože je jejich pořizovací cena v porovnání s klasickými (volně stojícími) spotřebiči vyšší, tato investice se vám vzhledem k ušetřenému prostoru rozhodně vyplatí.

Jaký zvolit jídelní stůl?

V malé kuchyni je pořízení klasického jídelního stolu téměř nereálné, avšak ne nemožné. Možným řešením je pořízení rozkládacího jídelního stolu, případně skládacího jídelního stolu, který se dá v případě potřeby jednoduše složit a uložit například do skříně. K takovému jídelnímu stolu se nejlépe budou hodit skládací židle.

Zasouvací dveře místo klasických

Ušetřit v kuchyni místo můžete i tím, když klasické dveře vyměníte za dveře zasouvací, případně dveře shrnovací. Klasické dveře pro své otevírání potřebují více než půl metru čtverečního prostoru, do jejich blízkosti navíc nelze ustavit žádný nábytek. Prostor, který pořízením takových dveří ušetříte, můžete využít dle libosti, a to aniž byste byli jimi omezeni.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies