Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Jablečný koláč pokaždé jinak

V dnešním článku Vám poradíme, jak si připravit šťavnatý jablečný koláč s kokosem a také drobenkový koláč s jablky, vlašskými ořechy a skořicí. Nechte se inspirovat našimi recepty.

Jablečný koláč

Šťavnatý jablečný koláč s kokosem

Těsto:

200 g polohrubé mouky, 100 g másla (nejlépe Hery), 100 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, špetka soli

Náplň:

4 vetší jablka, 100 g másla, 80 g moučkového cukru, 75 g kokosové moučky, 3 vejce, citrónová šťáva

Troubu si předehřejeme na 180°C. Změklé máslo, moučkový cukr, špetku soli a vejce ušleháme do pěny. Postupně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Oloupaná jablka nastrouháme na struhadle nahrubo a pokapeme je trochou citrónové šťávy. Změklé máslo, moučkový cukr a vejce utřeme do pěny, poté přimícháme nastrouhaná jablka. Tuto směs natřeme na těsto ve formě. Šťavnatý jablečný koláč s kokosem pečeme přibližně 70 minut.

Drobenkový jablečný koláč s ořechy a skořicí

Těsto:

450 g polohrubé mouky, 200 g Hery, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, ½ sáčku prášku do pečiva

Náplň:

900 g jablek, 120 g moučkového cukru, 50 g jemně nasekaných vlašských ořechů, 4 bílky, 1 sáček skořicového cukru, citrónová šťáva

Troubu si předehřejeme na 170°C. Změklé máslo, moučkový cukr, špetku soli a žloutky ušleháme do pěny. Postupně vmícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z vypracovaného těsta oddělíme čtvrtinu, kterou dáme na půl hodiny do ledničky. První zbylou část těsta rozložíme do vyšší pečící formy (na plát silný cca 8 milimetrů) vyložené pečícím papírem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Těsto ve formě poklademe jednou vrstvou plátků jablek. Posypeme jemně nastrouhanými vlašskými ořechy a skořicovým cukrem. Poté bude následovat další vrstva z plátků jablek. Na jablka rozetřeme sníh, který jsme si připravili ušleháním bílků, moučkového cukru a citrónové šťávy. Nakonec na základ ve formě nastrouháme nahrubo zbylé těsto, které jsme si předtím odložili do ledničky. Jablečný koláč s ořechy a skořicí pečeme přibližně 1 hodinu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.