Inspirace na štědrovečerní stolování

Už víte, jakou barevnou kombinaci a dekorace zvolíte pro výzdobu svého štědrovečerního stolu? Budete se držet klasiky a zvolíte tradiční, červeno - zeleno - zlatou kombinaci a nebo letos budete netradiční a zvolíte kombinaci jinou? Přinášíme vám několik tipů, jak by mohl váš štědrovečerní stůl vypadat.

Vánoční stolování

Stůl nemusí být jen červeno-zeleno-zlatý

Mezi tradiční barvy Vánoc patří červená, zelená a zlatá, proto se není čemu divit, že většina štědrovečerních stolů je laděna právě do těchto barev. Další velmi oblíbenou barevnou kombinací je modrá se stříbrnou a zelenou. Líbí se vám výše uvedené barevné kombinace a nebo chcete vyzkoušet i něco jiného? Buďte letos originální a štědrovečerní stůl naaranžujte do jiných netradičních barev - velmi efektně vypadá například fialová, tyrkysová, krémová -kávová, čokoládově hnědá nebo jarní zelená.

Méně je někdy více...

Při aranžování štědrovečerního stolu platí známé pravidlo, že méně je někdy více. Kombinace vícero barev působí nehezky, někdy až přeplácaným dojmem, proto použijte při výzdobě stolu maximálně 3 barvy. Ubrus a prostírání slaďte do jednoho barevného odstínu, dekorace volte zase v jiném barevném odstínu. Přednost dejte dekoracím přírodním, než těm umělým, které ve většině případů vypadají kýčovitě. Poslední barvou, která by se měla na štědrovečerním stole objevit, je ta, kterou je zbarven sváteční servis.

Chcete-li stolu dodat ten pravý vánoční šmrnc, doprostřed položte vánoční svícen z čerstvých větviček jehličnanů, ozdobený přírodními materiály, například vlašskými nebo lískovými oříšky, plátky sušeného ovoce (pomeranč, jablko, citrón), šiškami, šípky, apod.

Tip, jak si ozdobit štědrovečerní stůl

Jako základ použijte jednobarevný ubrus, na který následně položte tzv. "běhoun" (dlouhý a úzký ubrus, který se pokládá přes střed stolu) v kontrastní barvě. Dolaďte prostírání (ve stejné barvě, jako běhoun), položte talíře a vyleštěné příbory zabalené do ubrousku ozdobeného mašlí.

Na stůl náhodně rozprostřete třpytící se hvězdičky v kontrastní barvě, než je ubrus a prostírání, případně na stůl položte malé větvičky z jehličnanů ozdobené látkovou stuhou, které stůl ozdobí a navíc budou příjemně vonět. Doprostřed stolu patří samozřejmě svícen. Velmi hezky vypadají svícny podlouhlého tvaru, jejichž základ tvoří proutí svázané do oválu. Na vrchní části svícnu bývají umístěny nižší oválné svíčky a několik decentních přírodních dekorací.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies