Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Inspirace na chutné poháry pro děti

Dnes jsme si pro vás připravili chutné recepty na ovocné poháry speciálně pro děti. Vynikající tvarohový, čokoládový či smetanový pohár s ovocem, naleznete právě v našem dnešním článku.

Jahodový pohár

Tvarohový pohár s ovocem

100 g hořké čokolády, lžíce ořechů, 250 ml mléka, šťáva z černého rybízu, 9 plátků želatiny, 500 g tvarohu, 50 g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce citrónové šťávy, šlehačka, nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy

Želatinu necháme nabýt na objemu ve studené vodě, mezitím tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Vzniklou směs rozdělíme na 3 díly, první část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a přidáme také do pohárů. Třetí část smícháme s nastrouhanou čokoládou, oříšky a cukrem. Necháme důkladně vychladit. Tvarohový pohár s ovocem podáváme vychlazený, ozdobený šlehačkou a posypaný strouhanou čokoládou.

Ovocný pohár se zakysanou smetanou

1/2 balení piškotů, 3 kelímky zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučka, konzerva jahod, konzerva mandarinek nebo jiné ovoce dle chuti, kakao na dozdobení

Jak na to

Připravte si pohárové sklenice a na dno pokládejte ovoce. Další vrstvou pak budou piškoty. Tyto dvě vrstvy střídejte až navrch sklenice. Přidejte smetanu, kterou předem promíchejte s cukrem. Valentýnský pohár dozdobte plátkem ovoce, např. ananasem či hroznem a lehce posypte kakaem. Pohár dejte vychladit do ledničky a podávejte po jedné až dvou hodinách.

Čokoládový pohár

čokoládová zmrzlina, 400 ml smetany ke šlehání, ananas v plechovce, 1 čokoláda na vaření, třešně, 20 g kakaa, 2 lžičky cukru

Postup přípravy

Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Připravíme si pařížskou šlehačku. Obojí odstavíme a dáme do chladničky odstát. Nejlépe druhý den ušleháme do tuha pařížskou šlehačku i zbylou bílou smetanu. Podle chuti osladíme. Do vychlazených pohárů upravíme zmrzlinu, pokrájený ananas a nakonec nastříkáme obě šlehačky. Dozdobíme čokoládou a třešněmi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.