Tvarohový pohár s ovocem
100 g hořké čokolády, lžíce ořechů, 250 ml mléka, šťáva z černého rybízu, 9 plátků želatiny, 500 g tvarohu, 50 g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce citrónové šťávy, šlehačka, nastrouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Želatinu necháme nabýt na objemu ve studené vodě, mezitím tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Vzniklou směs rozdělíme na 3 díly, první část krému ochutíme šťávou z černého rybízu, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citrónovou šťávou, cukrem a přidáme také do pohárů. Třetí část smícháme s nastrouhanou čokoládou, oříšky a cukrem. Necháme důkladně vychladit. Tvarohový pohár s ovocem podáváme vychlazený, ozdobený šlehačkou a posypaný strouhanou čokoládou.
Ovocný pohár se zakysanou smetanou
1/2 balení piškotů, 3 kelímky zakysané smetany, 3 lžíce cukru moučka, konzerva jahod, konzerva mandarinek nebo jiné ovoce dle chuti, kakao na dozdobení
Jak na to
Připravte si pohárové sklenice a na dno pokládejte ovoce. Další vrstvou pak budou piškoty. Tyto dvě vrstvy střídejte až navrch sklenice. Přidejte smetanu, kterou předem promíchejte s cukrem. Valentýnský pohár dozdobte plátkem ovoce, např. ananasem či hroznem a lehce posypte kakaem. Pohár dejte vychladit do ledničky a podávejte po jedné až dvou hodinách.
Čokoládový pohár
čokoládová zmrzlina, 400 ml smetany ke šlehání, ananas v plechovce, 1 čokoláda na vaření, třešně, 20 g kakaa, 2 lžičky cukru
Postup přípravy
Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Připravíme si pařížskou šlehačku. Obojí odstavíme a dáme do chladničky odstát. Nejlépe druhý den ušleháme do tuha pařížskou šlehačku i zbylou bílou smetanu. Podle chuti osladíme. Do vychlazených pohárů upravíme zmrzlinu, pokrájený ananas a nakonec nastříkáme obě šlehačky. Dozdobíme čokoládou a třešněmi.
Diskuze