Ideální psí plemena pro seniory

Pro seniory jsou ideální inteligentní psí plemena s klidnou povahou, které jsou nenáročná na péči. Přečtěte si více o vhodných psích plemenech pro seniory. Víte, která to jsou?

Zlatý retrívr

Zlatý retrívr

Zlatý retrívr je velmi inteligentní, věrný, oddaný a spolehlivý pes klidné povahy s výbornou schopností učení. Toto psí plemeno je vhodné jak pro rodiny s malými dětmi, tak také pro seniory a nebo lidi se zrakovým postižením. Zlatý retrívr je jedno z nejklidnějších psích plemen.

Labradorský retrívr

Stejně tak jako zlatý retrívr, je labradorský retrívr vhodným psím plemenem pro seniory. Vyniká svou inteligencí, klidností, učenlivostí a věrností. Toto plemeno vyžaduje dostatek prostoru a také dostatek pohybu. Proto je labradorský retrívr vhodný zejména pro aktivní důchodce.

Kavalír King Charles španěl

Kavalír King Charles španěl je živý, přátelský a nevázaný psík bez sklonu k nervozitě či agresivitě. Je to přítulný a nevtíraný pejsek, který se vždy snaží svému pánovi zavděčit.

Yorkshirský teriér - jokšíráček

Yorkshirský teriér je velmi oblíbené malé psí plemeno, které je vhodné i do bytu. Velkou výhodou tohoto plemene je jeho srst. Jokšíráček je jedno z mála psích plemen, které nelíná. Yorkhirský teriér je velice veselým i společenským psem, který je oddán svému pánovi. Svou povahou, velikostí i nenáročností na péči je Yorskhirský teriér vhodným plemenem pro rodiny s malými dětmi a nebo také pro lidi důchodového věku. Toto psí plemeno má velmi pronikavý štěkot.

Maltezáček- maltezský psík

Maltézský psík je trpasličí plemeno, pro něhož je charakteristická hustá, zářivě lesklá a velmi dlouhá srst, která podobně jako u yorkshirského teriéra nevypadává, ale pouze během života dorůstá. Je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže zamilovat.

Jsou to přizpůsobiví a velice společenští psi, zároveň však poměrně přecitlivělí. I přes svou přecitlivělost patří maltezáčci mezi nejoblíbenější psí plemena dnešní doby. Maltezáček je pro svou nenáročnost vhodným plemenem pro rodiny s malými dětmi a nebo také pro lidi důchodového věku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 9 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies