Hvězdy podzimu

Na podzimní kráse zahrady jistě nemají zásluhu pouze květy jiřinek, hvězdic či listopadek. Podzimní krásu podtrhnou listy stromů a také plodenství květin. Už každou chvíli se můžeme těšit na teplé zlaté odstíny v zahradě.

Podzimní listí

borealisimages.caZlatobýl – ozdoba podzimní zahrady

Prostá, ale moc krásná rostlina. Jeho nízké druhy tvoří moc pěkný lem záhonů, vysaďte je tady ve větším množství. Jednotlivě pak zvolte větší druhy zlatobýlů. Samozřejmě se pěstuje pro jasně žluté, husté květenství, které láká včely z dalekého okolí. Na podzim se z kvítků stanou ochmýřené nažky, pak má celá rostlina krásnou zlatou barvu.

Bezkolenec rákosovitý

Jedna z nejvýraznějších okrasných trav. Bezkolenec je charakteristický trsnatým vzrůstem, plochými, širokými listy, které jsou elegantně ohnuté. Stébla této trávy jsou velmi vysoká a pevná. Květ je dlouhý až půl metru. Bezkolenec se hodí jako solitéra do štěrkových ploch či vřesovišť. S vydatnou zálivkou vás bude těšit svou zlatou barvou až do zimy.

Liliovník tulipánovitý

Strom, který vás opravdu nadchne. Svými krásně tvarovanými listy a neobvyklými kalichovitými květy, které voní, vás určitě zaujme. Také jeho oválná koruna je nepřehlédnutelná. Květy se objevují na přelomu jara a léta. Bez řezu vyroste do obřích rozměrů.

Dochnan psárkovitý

Snad jej znáte spíše jako vousatec, tedy trávu s všestranným využitím. Chcete-li mít na zahradě husté polokulovité trsy trávy, sáhněte po vousatci. Má štíhlé fontánově převislé listy, které jsou od srpna posety trvalými klásky válcového tvaru. Dochnan je velice odolný a mrazuvzdorný, čili těší i přes zimu.

Javor dlanitolistý

Možná nejpopulárnější podzimní rostlina, díky pěkně tvarovaným listům a nejkrásnějšímu podzimnímu vybarvení. Krásný žlutý odstín získávají s podzimem kultivary Dissectum, Filigree či Sango-kaku. Jestliže chcete zachovat přirozený vzhled stromu, neseřezávejte jej. Javor vám může dělat radost i v nádobách, ale nedoroste do takové velikosti.

pflanzen-vielfalt.deHosta, funkie či bohyška

Tuhle rostlinu zná snad každý zahrádkář. Šlechtitelům vděčíme za obrovské množství variet, které se liší velikostí, tvarem a barvou květů i listů. S podzimem listy sice ztrácejí dokonalost svého tvaru, ale i tak v zahradě na podzim zazáří. Dopředu je třeba znát konečnou velikost funkie, aby dostala dostatečný prostor pro rozvíjení své krásy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies